kbba

Latest Posts

.:: Rezeki itu ALLAH yang berikan ::.

By 9:47 AM

Semalam, 1 August 2012 kami bawa Hafidh Aryan pergi cucuk untuk 6 bulan. Alhamdulillah... semuanya lancar je. Hafidh pun tak menagis teruk. Dia menangis 3 saat je, mungkin sebab terkejut kot. Pas tu, dia diam... Dalam kereta pun duduk diam je. Mungkin terasa kebas lagi kat kaki tu. 

Tahun ni, Allah da beri lin rezeki yang melimpah ruah... dan yang paling besar sekali, adalah Hafidh Aryan. Sungguh terharu dengan pemberian mu ini ya Allah... semoga aku dapat membesarkan dia dengan jalan keredhaan mu... :)

Lepas kelahiran hafidh, walaupun kehidupan berumah tangga kami, tak stabil sangat... tapi kami rasa cukup semua nya. Tak ada yang kurang. Itu pun rezeki yang Allah bagi. Mungkin ada juga la hari2 yang kami rasa sempit, tapi sekejap sahaja Allah uji kami, Syukur... setiap ujian, ada hikmah di sebaliknya... 

Dan semalam, 1 lagi rezeki besar dalam keluarga kecil kami. Cukup selesa untuk kami sekeluarga berjalan2 dan pulang ke kampung. Dulunya agak sempit, tapi kini da selesa. Bukan niat untuk menunjuk2 atau cakap besar di sini... tapi, sekadar coretan di blog sendiri. Nanti da besar, anak2 boleh baca :) 

Dan yang terakhir, rezeki yang belum tahu kesahihannya... "P" da lewat seminggu... adakah akan datang 1 lagi rezeki??? kami redha... :) Allah hanya akan bagi yang terbaik untuk hambanya. 


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. betul..anak tu rezki..kalau bertambah anak..bertambah lah rezki..insyaallah..:)

    ReplyDelete
  2. waaahhh, nampka gayanya mcm betul jer "good news" itu... hehe.. semoga rezeki akak berlipa kali ganda. doakan fai juga ye kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xbetul la fai... Saje wat suspen... Ok akak doakan fai ye...

      Delete
  3. bagi tips kak alin....jeles la~ haha..ari tu aku period delay 14hari....tp hari ke15 aku 'P'...huhuhu..bikin saspen je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah... Ko nk aku buat entry tip buat anak ke? Kang femes Jup blog ni...

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers