kbba

Latest Posts

.:: shopping raya - 120816 ::.

By 9:40 AM

Alkisah shopping raya last minute.. ingatkan tak dapat shopping raya... rupanya... alhamdulillah... ada rezeki ALLAH s.w.t bagi. 

Semalam, balik office lin amik hafidh dari rumah mak wan macam biasa la. Then, cakap dengan mak wan, esok nak tumpang hafidh lama sikit. Nak pergi berbuka + shopping raya sikit dengan D. Tapi mak wan kata esok lepas berbuka dia nak gerak balik ke kampung sudah... huhuhuh... jadinya kena la tukar planning. 

Otw balik rumah, lin call D tanya ada beli makanan tak? sebab masa tu da nak pukul 7 pun memang tak sempat masak la. Jalan jem giler... stress mak! 
D jawap tak beli, kita makan luar jer la... Then, lin cerita la kat D yang planning kita untuk esok tak jadi. Kami pun buat keputusan lepas berbuka terus shopping. 

Nak g mid valey, jalan jem wooooo... nak g KL pun samo je... Kami pun decide pergi jusco je kat balakong sana. Masa sampai sana da pukul 7 lebih. Pergghhh memang tak ada langsung tempat nak berbuka. Lin pun beli ais krim mcD untuk berbuka. Kongsi makan dengan D. Pastu, terus pergi shopping, kami decide nak makan lepas shopping. 

Masuk JJ, sempat la grab 2 baju D & seluar D. Pastu, g vinci beli kasut lin plak. Cukup la pakai vinci je, janji ada... :D Nak beli handbag adoiiii semua nya tak berkenan. Tak payah pakai handbag la raya ni. Pakai bagpack hafidh je. Campak je dompet dalam bag tu. huhuhu

Lepas da beli barang kami singgah la makan. Ingat nak makan kt kenny rogers... pastu, tersalah masuk ikut belakang kedai. Dengan kerek pekerja tu suruh keluar balik masuk ikut main entrance. Lin mula la da tawar hati nak makan kat situ. Tapi, ikutkan je dulu. Sampai kat entrance plak pekerja tu suruh beratur dengan nada marah2. Angin la 1 badan. Terus cakap dengan D yuk ke tempat lain. Pergi la kami ke OLD TOWN. tempat makan harian masa tak pose... huuhu... 

Selesai makan, kami beli bahan untuk makanan hafidh. Nanti seminggu balik raya susah nak cari pasar raya time cuti ni. Selesai sudah di JJ. Lin bodek D nak pergi beli tudung kat DOWNTOWN cheras... D cakap ok je... Tapi kan.. 2 kali kami pusing2 cari parking non hado.... jadi nya kami balik la terus kebetulan si debab da lena di pangkuan mummynya.... 

Balik, belum boleh rehat lagi... siap2 kan makanan hafidh, kemas bag baju... pastu masuk duit raya dalam sampul. Baru kami rehat... hua... penatnya... Harap2 hari ni kat ofis, boleh la santai2 sikit... huhuhuh....  Nak raya pun penat.


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. salam,
    haha..yana yg blom ada baby pon penat ni..tp syok semangat first time raya ngan hubby..weeeee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...
      ihihih... memang best pestime raya sebagai isteri... pengalaman baru... :)

      Delete
  2. wahh..sudah habis bershopping!!!
    montelnyer baby allenne..

    makneng follow sini
    jemput follow makneng semula..

    jemput join GA makneng juga...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink selesai sudah... tp tak semua ada... xlarat nak g shoping lagi.. anak ada susah sikit...

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers