.:: hati da tenang sedikit! ::.

Salam... 

Giler tak ada kerja ar lin sekarang ni. Asyik dok meng " google" jer  kejenya. Budak kat office sibuk nak meng"google" cari rumah, lin plak cari benda lain. Rumah kita da ada. Cukup la yang kecik cenonet itu. syukur... :) 

Alkisahnya, last week lin sibuk duk mencari ilmu baru. Nak masuk UKM,UPM,UITM itu tak la kan. Tapi, sibuk mencari skill baru. Sampai sanggup amik pakage yang ada. Alhamdulillah, semua da compile cantik2. Tinggal tunggu barang yang order sampai je. Dah sampai maka, busy lagi la diriku ini. D pun izin kan lin untuk belajar benda baru. Ye la, mencari ilmu tu kan bagus. At least bila free boleh la kita buatkan. Mana tahu, 1 hari nanti boleh jadi side income. 

Minggu ni pula sibukkan diri dengan mencari si kecil ni punya info pasal birthday party. hahaha.. kelakarkan. Anak baru nak masuk 8 bulan, da sibuk nak cari. Bukan apa, takut nanti tak sempat. Ni baru selesai buat planning untuk besday tu. Alhamdulillah... da settle. Tinggal nak beli barang untuk buat D.I.Y je. Entah jadi ke tak, tak tahu la ye. :) 

Almaklum la, anak fes memang excited lebih je. Kebetulan adik lin nak tunang bulan 1 ni, Hafidh punya besday pun bulan 1. Macam ner??? nanti busy yang hal tunang, tak sempat prepare pula besday party hafidh. Kena la mula dari sekarang. Nak hire besday party planner macam tak berbaloi je.. huhuhu... buat sendiri lagi puas hati kot. 

Tapi, sekarang ni dalam dilema! tak tahu nak buat dekat rumah sendiri or rumah mak.? 
any idea. Kalau buat kat puchong, ramai orang boleh datang. Sebab kawan2 pun ramai yang kat puchong. Tapi, kalau buat dekat rumah sendiri lagi seronok kan... :( haissshhh... sampai sekarang still tak ada kata putus.. :( 

p/s: da plan untuk suprise besday D next month... hohoho... overeksited mummy hafidh ni!


with love ♥ 
.:: allene ::.

Post a Comment

2 Comments

  1. sonok nyer dah plan2 nak buat besday party setahun ek..aty sekarang baru mencarik2 pasal solid food tuk qaleef...ngah kumpul2 idea..print n filling siap2..ti biler nak kasi dah ade dah..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la aty.. anak fes ni memang untung la.. suma mak dia teruja... :)

      Delete