kbba

Latest Posts

.:: oh... ampun kan mummy! ::.

By 3:35 PM , ,

Sorry...sorry...sorry... anak ku... 

Al kisah mintak maaf ni sebab lin da ter buat something, yang beri kesan tak bagus pada anak.. huuhu sedihnya. Minggu sebelum ni, lin ketagih minum kopi. Masa start minum kopi pagi2 tu, rasa sedap je tekak ni. Bila tengah hari, time nak pump susu... susu lebih banyak dari biasa. Suka betul tengok. 

Esoknya pula, lin tak minum kopi, bila tengah hari pump susu sikit balik, lin pun pelik la kan. Apahal pula. Then, refresh balik otak ni, baru ingat semalam minum kopi. Sejak dari tu setiap hari kopi. Asal pagi je kopi, kadang2 petang pun nak kopi. Memang ketagih habis la. Sampai kat rumah pun buat kopi. 

Seminggu kemudian, lin ada makan2 dengan budak ofis. Bila da settle makan semua tu, tetiba my bos, (pregnant women) cakap dia tak nak minum kopi banyak. Then lin tanya kenapa? pastu dia cerita la.....


" Masa pergi khusus antenatal, doctor tu kata caffeine boleh buat anak active. Especially bila kita brest feed dia."  


Tetiba lin teringat perangai hafidh yang susah nak tidur lately ni. Sanggup tahan mata mengantuk dia. Asyik nak main je. Pastu mengamuk sakan. Rupanya sebab mak dia ketagih caffeine.... sejak saat itu. Tiada lagi kopi atau any caffeine yang berani lin minum. Tak sanggup tengok anak lasak. Biar dia jadi budak baik. :D

So, mummy semua take note k. Banyak lagi minuman sedap kita leh minum... uhuhhu
menyesal tak sudah!



with love ♥
 .:: mummy allene ::.

You Might Also Like

1 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers