.:: happy birthday 28th year old and 9 month ::.

Alhamdulillah... hari ni, genap la usia cik abang saya 28 tahun. Alhamdulillah.. Kalau tahun lepas jatuh masa deepavali, tapi tahun ni jatuh masa raya korban. ;) Planning nak cuti2 untuk besday D terpaksa la di tangguh. Gara2 awal tahun ari tu kami da pergi bercuti kat Cameron kan. Setahun sekali cukup la ye. Duit yang ada tu kita kena saving untuk anak2... hohoho 

Untuk besday D, lin sambut simple2 je. Buat suprise sikit. Hantar cupcake ke ofice D. Nak meriah sangat tak ada la. Nanti jangan dia lupa bawak balik 1 cup cake untuk bini dia ni. Mengidam juga tu. ;)  Lin order kat member ID yang da berpaling dengan design. Menghala ke bisness cake. Tak pernah rasa pun. Tapi yakin sedap. ni FB dia >> link <<

Ok, yang 9 month da tentu la si debab kesayangan mummy dengan daddy dia. Amboi... da besar da. Nak jadi abang da ni. Bagus anak mummy ni. Tak banyak karenah. Sekarang hafidh da pandai macam2. 

- Hah pandai panjat sofa. Pastu meniti... jalan perlahan2. 

- Bila mummy tatih tangan dia, suka berjalan macam da pandai, tapi bila suruh duduk keraskan kaki. Tak mau duduk.

- Dah pandai sambut mummy dengan daddy balik kerja. Sampai je depan rumah dia kejar pastu follow sampai kita amik dia. 

- Dah pandai mintak dukong. Selagi tak dukong, selagi tu mulut dia bising.

- Suka cakap baa...baaa..... daddy dengan mummy entah bila la. 

- Dah pandai buat muka sedih bila mummy dengan daddy nak pergi work. Tak nak lepas. Sayu hati mummy nak pergi kerja nak. 

- Merangkak dah lama tahu, tapi malas2. Merangkak sikit, pastu rasa macam lambat, terus menyusur laju.

- Pantang nampak lampu dapur pasang, mesti nak pergi dapur. 

- Pantang tengok pintu depan bukak mesti nak keluar.

- Dah pandai main. Siap duduk sendiri main sorang2.

-Suka dengar lagu kids kat IPad. Lepas tu tekan2.

- Suka ikut cik man menjerit. 

- Makan sekarang sehari 3x. Dan semua nya habis. Sedap kot mummy masak. 

- Masih tidur dekat lengan mummy. Suka kena peluk.

Panjangkan progress hafidh... macam2 reaksi dia lately ni. Kadang2 tu, rasa da besar da anak mummy. Macam tahu je dia nak jadi abang. Pandai pulak tu amik attention orang. Clever boy. Lap u! 

Love u both more. 

p/s: D happy besday & thanks to love seadanya.Thanks sebab sentiasa ada di sisi. ;) 
p/s: Hafidh, walaupun nak jadi abang. hafidh tetap mummy sayang. Mummy sayang anak2 mummy. ;) Kalau da ramai adik, nanti daddy belikan rumah besar plak. best kan...:D
   
ni video hafidh gedik2 mintak dukong. ;) 


enjoy.!

with love ♥
 .:: sayang/mummy ::.

Post a Comment

4 Comments

  1. slamat ulangtahun kelahiran buat husband awk...
    dan..happy 9 month buat sikecik... dh nk masuk setahun... nnti lg byk benda dia pelajari...

    dan..

    salam aidiladha

    ReplyDelete
  2. hepi besday buat en.asben ye..
    si kecik tu comel jed

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mama aryan.... kecik memang comel selalu... da besar comot kot.. ihhihi

      Delete