kbba

Latest Posts

.:: mampu ker aku??? ::>

By 10:08 AM , ,

Persoalan yang terbeku jawapanya dari minggu lepas lagi. Hampir seminggu bulan tak jatuh ke riba. Mana la bulan tu menyorok??? nak merajuk sehingga setahun lagi ker? kenapa dia merajuk??? 

Adoi... Asal balik puchong je, mak wan mesti tanya, 
"ko da period long??? " 
lin geleng je... 
"abis la, boboi dapat gegurl"...

Reason mak wan, dia cakap Hafidh lately dia suka mengamuk, tu tanda ada adik, lepas tu susu lin semakin sikit, kerap pump pun still sikit. Itu 2 reason kuat mak wan. 

Lin still tak percaya lagi. Nak buat UTP pun tak kuat... aiiikkkyak... kalau -ve, rugi duit je beli, kalau +ve, mesti arrgghh.... tak tahu nak cakap apa. 

Masalahnya, Hafidh terlalu manja dengan Lin, tidur nak kena kepit, bila menyusu mesti nak lama2. Alahai... kalau ada adik, macam mana la dia... larat ker lin dengan perut, nak kendong hafidh lagi. Dah la baru beli "Mei Tai". Arrgghhh.... 

Gaji mummy daddy pula, ngam2 je. Cukup2 untuk kita bertiga. Tapi orang kata, setiap anak ada rezeki. Cuma mungkin sekarang mummy dengan daddy rasa sempit sikit. Lagi pun, lin baru semangat nak berkarier balik. Nak naik kan semangat bekerja. Mudah2 mudahan dapt naik gaji. Tapi kalau lin preggy lagi, apa kata orang atasan ye??? 


Protection da buat, tapi kadang2 mungkin terbabas. Mana kita tahu kan. Tapi, kalau Allah da tentukan, Lin Redha. D pun redha. D kata, Hafidh da besar. :) 
Sayu je lin pandang Hafidh masa D cakap macam tu. Cepat anak mummy da besar. 

Tapi itu semua belum tentu lagi. Tunggu da lihat je la...



with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

12 leave a massage here...

  1. jgn risau lin...anak ko yg bawak rezki tu nnt...kene slalu yakin slalu rasa cukup...org kata muda2 ni la nk buat anak ramai2...nnt dh besar sorg2 akan tolong ko...insyaAllah..=)ape2 pun...klau ko pregnant ke x ke...aku doakan rezki ko dipermudahkan..amin~

    ReplyDelete
  2. kalau ada isi, anggap la rezeki dari allah...lagi best kalau dpt anak ramai time muda ni kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih... itu la, Allah hanya beri yang terbaik untuk hambanya... :D

      Delete
  3. insyaAllah kalu ada rezeki terima dgn redha..hafidh dapat kawan nanti..insyaAllah nanti akan bertambah rezeki tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. amin... semoga dipermudah kan... :D

      Delete
  4. klu ade isi, boley je hafidh bekepit smpai 9 bulan kan. hihi. baby dah keluar, 'sorry hafidh. pegi main jauh2.' :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa.. sedih... kecian dia... tak sempat manja lebih... boy tak pe la kan... :D

      Delete
  5. lya faham situasi ni..
    mesti serba salah kan..
    mmg..n besarkan keluarga..ekonomi sgt pting skarang ni.. zaman skarang smunya nak duit je kan.. tp..mmg setiap ank dilahirkan dgn rezekinya.. tp.. semuan..harusah usha drp kt.. apa2 pon.. setiap ketentuan allah swt, adalah y tbaik.. andai ditakdirkan mgandung.. smemangnya inilah masa tbaik buat awk n husband.. kdg2 kt x nmpk lagi hikmahnyer skarang..
    cpt2 la buat upt test... tp.. ofismate lya.. 3 x buat.semuanyer -VE.. siap buat scan.. tp -Ve..period x dtg 3 bln.. last2 awl bulan aritu try buat lg upt y ke-4...akhirnya +ve,, & bila scan dh 2bulan++ pon.. ermm..ajaibakan ciptaan allah swt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq lya... sangat bermakna isi komen awak... sy akan cuba redha dengan segalanya, dan percaya setiap yang Allah tentukan ada lah yang terbaik... thnks dear... teringin nak jumpa awak... :)

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers