.:: nerves! ::.


Ok, rasa tak sabar nak buat UTP. Sama macam apa yang lin rasa masa preggy Hafidh dulu. Tak sabar2 nak buat UPT. 

Al kisahnya, masa lunch lari pergi watson kejap, beli UPT. Tapi berkira, beli yang murah2 jew. Malas nak beli yang mahal. Then, Tengah seronok pilih UPT, tetiba terasa nak terkucil. Dah tak leh tahan pun... Terus balik office and singgah toilet. Tengah kucil tu, alamak, terlepas semua air.. ngeh~~ apadah!!!...

Ok, tak pe la jup lagi kucil lagi kan... Dalam 2 jam lepas tu, pergi toilet. Hati ni berdebar2 tahap apa entah, tak tahu la. Ok, sempat amik!
Yang bangangnya, tersalah letak! kalut tak bertampat je rasannya. Common ALLENE! bukan 1st time preggy OK!. 

Lepas tu, betulkan, titis dekat tempat yang sepatutnya. Gila lama Lin tunggu. 1 line pun tak keluar... Arrgghhh... migrain jup dalam toilet tu.

Lin pun keluar dengan hati yang geram. Kalau ikutkan hati nak je pergi watson sekali lg beli yang mahal pula. Selang 2 jam lin pergi toilet sekali lagi. Masuk cubicle yang sama. Lepas tu, selongkar tong sampah yang lin buang UPT tadi and tengok dan lin nampak ada 2 line kat situ. Tapi samar2 je... macam betul... macam tak..

Balik rumah lin cerita dengan D. D kata da rosak kot UPT tu... lin pun rasa mungkin. Lepas makan malam, lin pergi farmasi lagi sekali, D suruh beli UTP buat test untuk esok pagi. Semangat pula D ni.

Awal pagi ni, Lin bangun solat, masa nak buang air, baru teringat nak buat UPT. Terus buat. Yang ajaibnya terus keluar warna kat UPT tu... tunggu je... lepas tu.....terserlah la line yang sepatutnya.

YES!!! im pregnant for second time!.huh... terjawap persoalan kepala yang sering sakit, perut yang membesar, selera makan yang tak menentu dan kenapa bulan tak jatuh keriba.

Alhamdulillah... rezeki dari ALLAH. Tapi lin tak check doctor lagi. Biarkan je dulu. Mungkin next month baru check dan scan baby sekali. Awal sangat takut benda tak baik jadi. Doakan kami sihat :)

p/s : Hari2 minta doa ALLAH murahkan rezeki. ALLAH da makbulkan doa LIN & D. Hafidh bakal jadi ABANG!. 

with love ♥ 
.:: allene ::.

Post a Comment

14 Comments

  1. alin.....congrats!!!.....excited plak aku dgr...ko pny period mmg ontime ke? mcm baru je delay....take care tau....hope baby girl plak kali ni...amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn... aku pun wish gegirl... tp boboy lg pun tak pe... im only gurl.. .wakakaka...
      tak gak tina, tp perasaan tu lain macam... tu yang aku check. sebab sebelum ni aku penah je lewat, tapi aku tak check... ihihih....

      Delete
  2. perasaan lain mcm tu mcm mana? aku dh lewat hari ni ke 9...tp takut nk cek...nnt kecewa..huhu...tp skrg mkn xkenyang2...nk mkn je..tp tanda2 nk period pun sama gak..huhu..ntahla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun rasa tanda2 nak period memula dlu....
      naluri ibu tina... kadang2 susah nak di huraikan.... apa kata ko check. tkut ada je... klu da tahu tak pe.... naluri kuat mengatakan yang dah ada sumone...:D cuba ko cari feel tu...

      Delete
  3. waaaahhhhhhhhhhhhhhh...!!!!!pregnant againnnnnnnnnnn...!!! tahniah lin..:) aty tumpang gembire...aty nak mengandung balik..tapi mungkin kene amik mase sikitsince aty czer ritu..tapi aty tetap hepi sangat tuk lin...mesti teruje kan..:) yayeeeaaa...Hafidh nak dapat adik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq aty.... ;) tak sangka secepat ni kan... :D

      Delete
  4. wah..
    tahniah dear..
    tumpang happy bg pihak awk

    ReplyDelete
  5. Tahniah... Alhamdulillah... sempat ker akak nak kejar ni... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak... klu nak,sempat je kak... ihihih... sorang da same year kan... yang ke2 pun kita same year kan dorang la... heheheh

      Delete
  6. heheh upt kot utp is my uni
    btw congrats

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ptut rasa len je.. ngeee.... nnt i betulkan..:D tq dear.. :P

      Delete