kbba

Latest Posts

.:: preggy dan carrier ::.

By 12:07 PM ,

Lin terfikir masa preggy boleh ker pakai carrier. Dah la tengah kemaruk MEI TAI sekarang ni. Rasa sedih bila fikir da preggy tak boleh pakai lagi. Nak suruh D pakai, ermmm entah dia nak entah tidak. Sebab lin beli corak floral. :D 

Lin pun tanya dengan seorang member yang join baby wearing group. So dia bagi reference gambar2 yang mummy tengah preggy pakai carrier. Tapi mostly back carry la. Front carry pun ada tapi tak ramai. Itu pun masa perut kecik. Serius cute sangat bila carry baby masa ada perut buncit macam tu. ngee~~ 

Buat masa sekarang ni, lin still pakai lagi carrier MT tu. Hafidh makin lasak. Nak dukung macam tu je, memang tak la ye. Boleh jatuh di buatnya. Baru2 ni lin pergi pasaraya, tempat yang paling sesuai nak pakai carrier tu. Bila da ikan Hafidh kat perut, senyap la dia. Nak merontan pun tak boleh. Masa sedang beratur untuk timbang barang, ada makcik sorang ni tegur, tanya hafidh berapa bulan? da pandai jalan ke belum? Lin jawap je la. 9bulan baru nak bertatih... then mak cik tu jawap cucu dia setahun baru bertatih. Kagum tengok hafidh yang debab leh tatih masa 9bulan. Tapi, lepas tu makcik tu cakap 

" anak pak imam tu, anak dia sama baya dengan anak awak. Tapi mak dia mengandung lagi."

 motif makcik ni nak ckp pasal anak pak imam??? pak imam mana pun lin tak tahu. Kes nak ajak mengumpat ker apa ni??? dan rasanya kata2 mak cik tu terkena kat batang idung lin je. Sebab lin pun mengandung. chooii la mak cik ni. spoil mood shopping je. 

Lin pun bagi senyum kambing kat makcik tu da beredar. huhuuhh... Mungkin dia tak perasan yang lin preggy sebab lin pkai MT. dengan jean. Macam orang tak preggy.

Hari ni, lin google pasal MT dan preggy mom terjumpa few gambar yang menjadi inspirasi. 


Kedua dua gambar ni pakai carrier MT. Nampak macam terseksa kan. Kenapa tak suruh laki je yang carry. hihihi tapi, lin rasa lin pun akan pakai macam ni. Dukong anak memang best. asal pandang je dia nak cium... hihih heaven je rasanya. So sekarang tak perlu nak sedih2 lagi. MT still boleh pakai as long tak memudaratkan. Kalau rasa anak tu tendang perut, tu tak boleh la kan. Anyway lin ada terjumpa ni. So kalau nak reference boleh baca kat sini. >> link <<  dan >> link << atau pun sesiapa yang pandai menjahit, nak jahit sendiri kat sini ada tunjuk cara jahit MT. Sila la tengok. >> link <<
 


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. xder masalah pun nak peknen kalu anak kecik lg,akak pun kalu bole nak peknen cepat2 ni ha..sbb tahun depan dah 35,kalu bole pastu xnak dah la,nak besarkan anak2 lak hehe,tp kalu rezeki ada akak terima je

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers