kbba

Latest Posts

.:: Susu 2 in 1 ::.

By 1:48 PM , , ,

Alhamdulillah.. baby dalam perut ni da masuk 6week da. ;) Dan abang dengan adik ni, perlukan khasiat yang lebih. Since abang masih lagi breast feed. Adik pula nak membesar. Mummy pun nak sihat untuk bekerja juga. Jadi kena la amik sedikit supliment. ;) 

First of all, mummy akan amik susu. Susu ni special sikit. Dia boleh cover untuk abang dengan adik sekali. Alhamdulillah.. Allah permudahkan lin kali ini. Lin pilih perasa coklat. Kalau vanila muntah la gamaknya. Rasa pun sedap. Dah 3 hari minum, tak pernah muntah lagi. Rasa macam hot chocolate. ;) 

Lepas tu, lin kena amik folic acid dan pill kalsium. Sebab masa pregnant abang dlu, lin selalu sangat kaki cramp. Yela, orang jenis tak suka susu.Tapi, demi anak2 sanggup tuuu... :S
Harap tak ada la masalah yang tak di ingini. 

Tapi buat masa ni, lin cuma minum susu dengan amik pill kalsium je. Pill ni pula brand amway tu. Itu pun saki baki je. Folic acid cukup bulan kot baru amik. Kecian pula adik, nak membesar tapi tak cukup khasiat. Lin ingat nak tangguh sampai 3bulan baru amik FA tu. Tapi kalau di fikirkan xde maknanya. Sebab folic acid kena amik masa awal2 kan. 

Ok, lin nak kongsi susu yang sedap ni. 

Cantik kan pakaging dia... sebelum minum tu, verangan jadi cantik macam model tu dulu.. baru minum sedap je... hehehe... 

Susu ni mengandungi kandungan folic acid yang tinggi. Dan lemak paling rendah. Kalau rajin, sila2 la kesini ye... >> link <<


Ok.. Itu je. 

p/s: after 6month, lin nak amik suplement D’N HAns pula. Makan ni nanti kulit anak gebu macam hafidh. :D

with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. ni sesuai utk bf mama ke tp tk preg? igt nk try la

    ReplyDelete
    Replies
    1. syima... susu sesuai untuk ibu yang menyusukan dan ibu mengandung... mana2 pun boleh.

      Delete
  2. tahniah allene for d second baby.. waa besnya kan! yun pula xsuka susu coklat, lebih suka vanila.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank yun... lain orang lain cita rasa... :)

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers