.:: untuk pertama kalinya ::.

 Untuk pertama kalinya hafidh tak nak DF. Serius sedih nya. Hafidh tak nak setiap kali lin bagi nen kat dia. Dia tolak sambil marah2 dan garu kepala. Puas pujuk. Buntu di buatnya. Lin tahu kenapa dia tak nak. Sebab susu sikit. Tapi, lin bagi je, dengan harapan hafidh boleh rangsangkan supaya susu keluar semula. Tapi, Hafidh da besar, bila dia haus xdapat susu dia da pandai marah2. 

Sedih sangat. Last sekali terpaksa panaskan EBM untuk hafidh minum. Laju je dia. Dah la EBM tu untuk stok monday. Boleh pula dia habiskan masa wekend hari tu. Stok FM memang xde kat rumah Lin. Tak keruan juga la. Last sekali lin bagi air suam. Tapi dia main sembur2. Macam tahu je air tu tak sedap. Hai la anak. Bijak! 

Masa nak tidur tengah hari, lin pujuk dia. Marah2 kejap, minum la sayang... cian nen, nanti susu tak nak keluar... pujuk2.......................................................................................... 
















dan dia hisap juga. Lega rasa hati. Alhamdulillah... 

Yaallah... tkut sangat hafidh tolak DF lagi. Walaupun dia tak fully BF, biar la dia DF masa tiap kali bersama lin sampai 2 tahun. Lin berharap sangat... :( 

huhuuhu sedih...


with love ♥
 .:: allene ::.

Post a Comment

8 Comments

  1. lin...last week ameer demam, pastukan dia tiba2 cam xmau df de dlm almost 5-6jam tau.. takut gile etty..xtau nape..but now dah ok..ish sedih sgt if one day terpreggy or kne wean off..huwaaaaaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. etty... memang sedih dan takut... lin rasa susu drop sbb preggy. sbb semua baby da amik.

      Delete
  2. alin...BF aku dh tau...DF dgn EBM tu ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tina...DF = direct feed. EBM = Expressing breast milk.
      :D

      Delete
  3. kalau amek supplement tak blh ehh lin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm... lin mkn habbatussauda dengan minum susu kak. sama je. lin tanya kawan yang amik shaklee, masa susu dia drop still same je. tu yang tak nak amik shaklee sbb mhal :D

      Delete
  4. sama mcm ank ofismate lya.. sjk ibu dia mgndung ni.. dia dgn sndirinya mmg xnak menyusu.. agknyer normal camtu.. cuma ye la..kt lak rasa sedih & khilangan bila tba2 rutin y biasa buat tu dia dh xnak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul... tp lin br tahu, ada orang kata, susu ibu mengandung masin. sebab tu dia tak nak.... nth la, tak rasa pun... ;)

      Delete