kbba

Latest Posts

.:: yes! da leh pergi oversea ::.

By 1:53 PM


Tajuk berangan2 ;)

Kenapa terfikir benda ni? Sebab da lama sangat nak try jalan2 g oversea. Lin selalu pergi Indonesia je. Oversea la jugak kan. 

Actually masa honeymoon dulu lagi, lin nak pergi Bali or Thailand. Tapi, D tak nak. Alasan dia, makan susah. Lagi 1 nak comunicate pun susah. Macam Indonesia tu ok la juga kan. 

Tapi semenjak kerja kat UCSI ni, ala2 international company, asyik je ada orang asing datang kerja. Nak tak nak kena la juga bercakap kan. Makin lama english ter "improve" la pula.. nge~~~

Tapi, memang sush la. Dilect dorang kadang2 kita lambat faham. Bila time nak bagi kerja, dalam otak ni da siap buat karangan nak cakap apa. huhuu... 

Memula dulu ada intern Iranian kat sini.  Yang ni tak susah sangat la. English dorang pun lebih kurang je dengan lin. Da abis study dia continue working part time kat sini before migrate kat Canada. Memang seronok borak dengan dia. Kalau ayat da tak tahu nak cakap apa, kitaorang bagi bahasa isyarat je. Heheheh... 

Sekarang penganti dia, orang Canada pula. Yang ni memang ori mata hijau. Auuww... seram jup. Pas tu boss suruh bagi dia kerja. Alamak nak kena explain baik2 ni, kalau tak memang haram la dia nak faham apa lin cakap. Alhamdulillah.. da sebulan still under control. Kalau dia tak faham pun dia tanya lin. So, kat situ memang banyak la comunication yang berlaku. ;) 

Tetiba terasa diri ni da confident pergi Oversea la... nge~~~ tahun depan budak sebelah aku pun nak g oversea study sana... wa... amik PHD. mak jeles nok!. 



with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. akak ni..kalu ckp omputih "yes,no,orait,tq" je yg akak tau hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak... tu pun da boleh g oversea gak... janji reti.. pastu tak reti kita pakai bahasa isyarat je... :D

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers