kbba

Latest Posts

.:: Happy weekend!!! kami nak balik Muar ni ::.

By 5:40 PM

Giler rajin ari ni meng update blog. Bukan 2 je yek. da 5 entry. Tapi yang lagi tiga lin schedule kan. 

Petang ni tepat pukul 6 cabut... yeah... nak balik rumah cepat2, kemas barang apa yang patut, baju kami, makanan hafidh. Thermos. Oh benda baru ni. since dia da fully FM kena la ingat semua ni. Kalau tak, mana nak cari air panas pulak kan tak tengah highway nanti. 

Da lama sungguh tak balik Muar. Last masa raya puasa. Kecian Ibu asyik datang rumah kami je. Kami nya susah pula nak pergi ke Muar. Bila da lama tak balik, mula la excited. 

Tapi, kena berhati hati dengan soalan cepumas ibu. Kan da preggy ni. Buat nya dia tak suka. Masak ko lin. Takut gak. Kang dia cakap tak pandai planning bagai. Ohhhh... seram nak hadapi. Tapi Ibu da tahu. Cuma reaksi dia "Alhamdulillah..." 

Tak pe, kita tawakal ;) ibu bukan garang pun. Owh.. kena bagitahu ibu, kalau mama tak da masa lin pantang tumpang umah ibu seminggu dua. Takut tak leh handle jaga baby dengan hafidh seorang diri. Almaklumla due dalam bulan puasa atau syawal next year.. kena la standbykan. Tak raya la den. Tapi nak tempah baju raya gak. ;) 

ok papai... doakan kami selamat pergi da pulang... happy weekend all. 

with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

5 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers