kbba

Latest Posts

.:: janji suami pada isteri ::.

By 10:59 AM , ,

Janji tetap janji ok! 

Couple week before lin di sah kan mengandung, pernah gak la lin dengan D borak2 "IF" lin preggy again how??? 

Naluri ibu tu kuatkan. Kalau betul preggy, boleh je tahu. Kalau lewat period tanpa sebab biasa2 je perasaan tu. Ada 1 malam tu, borak2 dengan D. Kalaula lin preggy... 

"Hafidh macam mana? "

"Hafidh dapat adik. ada kawan. Cik man tu besar sangat. "

"Kalau mabuk2 tak boleh masak?"

"B masak la. Sayang ajak kan boleh..."

"Kalau mabuk tak boleh kemas rumah? "

"B kan boleh kemas rumah.."

"Kalau tak cukup duit bila anak da 2? "

"Nanti B usahakan... "

Tapi, kalau preggy lagi, kali ni nak B tanggung kos bersalin. Boleh? 

Boleh. 

Dalam hati da bunga2. Cakap mulut tu manis je kan. Tunggu da lihat la kesudahannya.
Dulu masa preggy hafidh, lin yang beria sangat nak bersalin kat PPUKM. D pun da standby duit. Tapi lin suruh guna duit tu untuk majlis akikah Hafidh. Yela boy kan 2 ekor kambing. Tapi kali ni, bia D la tanggung. Lin malas nak fikir. Lin nak fikir deko2 rumah je sekarang. Nak beli perabot... nak hias bilik dan rumah. hohoh... bnyak gak pakai duitkan. Barang2 tak banyak sangat nak beli. Barang2 hafidh semua elok2 lagi. Untungkan.. hihihi... 

Alhamdulillah. buat masa ni, semua janji D, dia tunaikan. Tapi sejauh mana dia tahan tak tahu la. ;) Tapi bab kemas rumah D memang liat. Dia asyik kata ok la ni, nak kemas apa lagi.. :( 

p/s: semalam MC lin kemas rumah sampai tulang pinggul sakit. Beria ia sangat mengemas...


with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. Rajinnya lin. hati2 dear kemas tu, jaga diri tau.

    btw, rajin je suami lin, tlg lin. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hana... rajin orang laki ni ikut mood. :D
      mood lin nak kemas rumah plak datang jarang2 tu yang klu da dtg balun semua kemas... :D

      Delete
  2. Lin..dah lama tak jengok blog lin ni. rupanya kita sesama preggie eh?
    jaga diri bebaik yer...lin dah 8w++ eh? momy cha baru nak masuk 12w rasanya. aduhai kemalasan nak kira berapa weeks utk this pregnancy donno why...terkejut kot? hahaha!
    neway sealamt bermorning sickness bersama2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bermorning sickness sama2 ye... ;) lin pun terkejut lagi ni.. :D

      Delete
  3. setiap anak dah tertulis rezekinya..tahniah lin

    ReplyDelete
  4. janji harus ditepati..hihi
    lin take care tau jgn buat keje berat sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mama aryan... insya allah kak... hubby kata nak anak perempuan kena rajin.. :D

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers