.:: kesihatan yang tak menentu ::.


 Dah mengandung, faham2 la kejap2 ok, kejap2 tak ok. Kalau dulu masa tak ada anak boleh la nak rehat panjang kan. Baring je seharian pun tak pe. Sekarang da ada anak, sakit ke tak, still kena bangun. Bangun untuk bagi dia makan, mandi, masak untuk bubur dia. Kadang2 tu berjalan pun terhuyung hayang. 

Nak lepaskan semua D buat macam tak sampai hati pula. Bab masak bubur tu mmg la senang kan. D memang boleh tolong, tapi bab bagi makan kt Hafidh, memang susah. Lin pun kadang kena garang2 baru hafidh makan betul2. Kalau tak, asyik nak main je dia. Bab makan memang tak leh bagi D handle. Sebab D soft sangat. Nanti anak dia geleng sekali dia da kata anak tak nak makan. 

Rumah bersepah tok sah cakap la kan. Kerja2 manik pun tergendala. Kalau boleh asal ada time je, nak tidur. Kepala ni rasa berat je. Kadang2 sampai mata sakit dia. Seksanya... :( 

Dulu masa mengandungkan Hafidh, tak teruk sangat pun. Sebab duduk rumah mak kan. Kalau tak larat duduk dalam bilik 1 hari pun tak pe. Pastu layan citer korea. hahah. Nak MC kerja pun kena fikir banyak kali. Asyik la MC, EL lin ni. Segan plak. Dah la tak lama lagi nak maternity leave kan... 


Sekarang ni, tak boleh la lewat makan. Kalau lewat sikit masuk angin la badan ni. Tu yang muntah dan pening2. Semoga lin di beri kekuatan untuk terus bekerja sebagai ibu, isteri dan designer. 


with love ♥
 .:: allene ::.

Post a Comment

4 Comments

  1. sabar ye...cube rht kan diri..dan makan bayk vitamin k..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zuraida... thanks. itu la sekarang tengah cari suplement yang sesuai...

      Delete
  2. bersabar ye lin..mcm tu la bila peknen ada anak kecik lg,mcm akak dulu la jugak,sampai nak bersalin pun adam masih nak berdukung jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak... lin pun ada gAK imagine situasi macam tu... uhuhuh...

      Delete