.:: mengandung sebab berjangkit ::.


Boleh pakai ker ayat kat atas tu? Eerrmmm... for me yes!

Masa lin mengandung, alhamdulillah.. ala-ala bunting pelamin gitu. Period sekali je. Lepas tu terus lekat. Kebetulan, colleague D pun mengandung. Dan 2 cousin D pregnant.

Lepas 9 bulan mengandung, lin deliver seawal 37week. Cepat 20 hari tau. Dan dapat berita yang 2 of my colleague pun pregnant. And my jiran, yang hanya ada anak tunggal selama ni, mengandung. Sangat teruja dia... :)

Dan after habis pantang, my SIL pregnant. EDD next month. So Hafidh ada sepupu ramai la.  Kalau termasuk Hafidh aryan, dalam 4 orang la rakan sebaya dia belah D. Belah Lin pun ada gak tau. Belah Lin pun 4 orang termasuk hafidh. Total untuk 2-2 belah family, sepupu sebaya Hafidh 7 termasuk hafidh. Tengok ramainya beranak tahun ni. 

Yang paling kelakar lagi, lepas lin di sah kan mengandung untuk kali ke 2, 2 orang colleague D pun pregnant juga. Salah sorangnya akak yang sama preggy masa lin preggy hafidh.
Dan kat office ni, our QS pun preggy. errmmm... keliling pinggang orang mengandung.

And kat kawan2 blog pun ada yang mengandung for 2nd babies... :) so wonderfull... 
tahniah untuk mommy cha & dan fiezaliesa....

hafidh and bakal adik




with love ♥
 .:: allene ::.

Post a Comment

10 Comments

  1. congrats allene... sukaaaa kita dengar bila org preggy nie...

    yg pastinya liya pun teringin gak nak 2nd baby... kesiankat qalesya main sorang-sorang je kat umah.. huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks liya... it ok... nnt ada la tu.. :) menjangkit ngn kwn blog...

      Delete
  2. ermm.. blh d gunapakai kata2 ni.. sbb ofismate lya 5 org mgandung... mmg bjangkit.. lps sorang2 +ve... termasuk lya..mengharap sgt jd y ke-6 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lyafrina.... lin rasa masa tu awak mmg +ve.... tp mungkin blum rezeki lg... jgn sedih ye... ceria2 selalu.... hormon ceria ni bgus... :D

      Delete
  3. tahniah for 2nd baby...harap2 Ana pn dpat rasa pengalaman Allene

    ReplyDelete
  4. best tu..minta2 berjangkit kat akak pulak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. akak nak jugak ker? boleh je... amiiinnnn....

      Delete