kbba

Latest Posts

.:: demam campak punya cerita ::.

By 11:00 AM


Alhamdulillah... campak Hafidh hampir sembuh sepenuhnya. Masa wekend aritu, lin ada sapu 1 badan Hafidh dengna daun bambu dan bedak sejuk. Dia punya menangis macam kena pukul. Mungkin dia geli atau sejuk kot. Kecian dia. Tapi, mummy dia tanpa belas kasihan memang tak stop sapu. Tetap sapu, biar dia cepat baik. 

Lepas siap sapu terus meloncat mintak dukong. Adoi... abis semua  bedak2 melekat kat baju D. Pastu masa nak tidurkan dia, baju lin plak melekat dengan bedak. Punya la susah nak handle dia. 
Nak tidurkan dia, lagi la susah... Dari living hall, bawa ke dalam buai... tak juga. Last sekali masuk bilik, bentangkan tilam alas dengan kain batik mummy... sejuk... tu yang lena. Kena plak kepik kat ketiak mummy..


Tapi alhamdulillah... bintik2 tu da semakin berkurang. Panas pun dah tak ada. :) 



Get well soon sayang... ;) 


comel anak ku tidur...

kaki yang menjadi santapan mummy dia

my love...  mummy bangun dlu...

macam peter pan da debab ni...
 

with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. moga cpt sembuh ye..sian dia..msti x selesa badan

    ReplyDelete
  2. Cepat sembuh ye hafidh..xpe bintik2 tu cepat hilang..anak buah akak kena jg tp xde kesan langsung lepas sembuh dr campak tu

    ReplyDelete
  3. alaaa.. tomei cara tidur.. semoga cepat sembuh yea..

    ReplyDelete
  4. Siannya abg hafidh kena campak. cepat sembuh ye syg.

    ReplyDelete
  5. #lya : thanks untie.. hafidh da sempuh da... ;)
    #mama aryan: bintik2 da ilang pun... tq untie...
    #atanayuiman: tq untie...
    #hana: tq untie...

    ReplyDelete
  6. Bila anak demam,ia.suatu tugas yang mencabar bagi kita sebagai ibu namun ia juga sebagai.satu cara untuk muhasabah diri kitakan.get well soon ye hafidh..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers