.:: jalan2 di taman tasik permaisuri ::.

Weekend ari tu, kami anak beranak memang melepak je kat rumah. Malas nak keluar. Sabtu, bermalas-malasan, ahad mengemas rumah pula. Kalau mengemas hari sabtu, Ahad da sepah balik. Penat tak hilang, rumah sepah. Issshhh tak mau. 

Petang sabtu, lin tengok cuaca elok je. So, ckap dengan D, jom bawak Hafidh g jalan2 kat taman. Cian dia seminggu rumah mak wan tak keluar, bawak balik cheras kena kurung lagi. huhuuh 
Then, D setuju. Sementara tunggu Hafidh bangun tidur, lin pun kemas apa patut, panas kan nasi dia. Tapi tak payah mandikan. Sebab nanti balik taman nak mandi lagi kan. 

ni kerja debab dalam kereta. main tempat buka pintu

kena marah stop sekejap, pastu buat lg.

fav. place dalam kereta. kaki mummy

kami pernah berjalan. Daddy penat dukong.

entah apa dia korek2.

puas panggil dia tengok kamera.

eksen, tak mo pandang kamera

smilee... masam je.

merajuk suka kena dukong.

gembira bila dapat berjalan. Tapi few step je. lepas tu buat2 jatuh.
 Seronok bawa hafidh jalan2. Tapi, cian D sebab kena dukong dia. Playground, penuh gile. Nak parking area sana memang xde space. So kami pun jalan2 keliling tasik. Boring dan penat. Tapi best tengok telatak Hafidh Aryan.

with love ♥ 
.:: allene ::.

Post a Comment

3 Comments

  1. suka hafidh dapat jalan2 kat tasik ye

    ReplyDelete
  2. lamanya x g tasik permaisuri...last pergi pun masa belum kahwin....anak dah besar tak pernah bawa lagi

    ReplyDelete
  3. seronoknya dapat jalan jalan kan....

    ReplyDelete