kbba

Latest Posts

.:: ketara sangat da ::.

By 2:52 PM

Assalammualaikum.... 


Fuuhhh... tarik nafas... lepas.... buat 3x. 

Ok. punya la susah nak update blog this week. huhuh sedih. Bukan tak ada cerita nak update. Ada.. banyak pula gambar nak kongsi, cuma malas2 je mood ni. 

Owh.. sekarang usia kandungan lin da masuk 15week. Officemate sorang ni pun preggy gak. Da masuk 4 month macam tu la. Tapi perut dia comel je. Perut ku pula??? membulat. Adoi... KPI tak settle lagi ni. Kalau boleh biar la lepas settle semua tu, baru dorang boleh tahu. Lin tahu dorang tak kesah. Tapi, lin kan baru lepas cuti lama. Then, tahun ni pula asyik bawak Hafidh pergi checkup hospital. Pastu, continue lagi cuti panjang. Nanti apa pula dorang anggapkan. 

Bukan lin nak menyesal sebab preggy awal, cuma buat masa sekarang akan rasa tak selesa kalau orang tahu. Tahu je la mulut2 orang kan. Makcik2 yang da tahu tu siap tanya husband tak marah ke mengandung lagi??? lin macam tercengang jup. Apsal pula la laki lin nak marah. Lin mengandung siapa yang buat kan? Mesti la dia tak marah. Over excited ada la. 

Sekarang ni, lin da boleh rasa kena kick. Logic tak? entah la sebab aritu, lin bebel2 dengan D. Pastu kena kick 2 kali. fuhh.. D siap gelak kan lin ckap adik tak suka lin marah dia. Ada2 je. 

Perut makin membesar, sebenarnya lin suka perut bulat macam ni. comel je rasanya. Baju sekarang pula asyik pakai baju kurung je. Sebab dia straight je kan, no shape, dapat la lindung sikit. ;) 
Tak kisah kalau dorang tahu. Apa yang penting, lin sekeluarga happy nak sambut ahli baru. Semoga rezeki pun bertambah. Aminnn... 
 


with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. haha..lawak je..nape nak marah plak..cik abg ready tu..lin bestnye..nak gak..masih mencuba lg ni..harap2 dapatlah join angkatan thn dpn or 2014..

    ReplyDelete
  2. mulut org ni mcm2 kan.sabar je lah.anak tu kan rezeki ;)

    ReplyDelete
  3. kayrul dulu memang segan sangat bila preganant...memanjang jer pakai baju kurung...bila perut dah besar baru la pakai blousse utnk preggy...mujur la perut tak besar sangat...hehhehe

    ReplyDelete
  4. ahaaaa, masa nunu second pregnant pun oorang sibuk kata jugak tapi kita buat biasa je.banyakkan doa agar kita kuat untuk jaga naak anak kita...:)

    ReplyDelete
  5. mulut org mmg mcm tu lin..biarkan je dorang nak tau pun,itukan rezeki dari Allah kenapa ada yg nak mengata pun taktau la kan

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers