kbba

Latest Posts

.:: genap setahun, Hafidh da kena mula berdikari ::.

By 2:22 PM

Bulan ni, Hafidh bakal menjangkau usia 1 tahun. Da setahun bergelar mummy. Kalau dulu masa awal kehadiran Hafidh, nyamuk gigit pun mummy sedih. Sekarang ni, bila Hafidh jatuh, mummy leh relax2 je lagi.. :D 

Bukan tak sayang, cuma tak nak manjakan sangat. Da jatuh, kena la pandai bangun sendiri.Baru la lelaki kan. Hafidh bakal dapat adik bulan 6 ni. So, macam2 la dalam kepala otak mummy ni fikir, macam mana mummy nak manage time terbaik untuk anak2 dan suami. So, mummy da buat keputusan nekad cari baby sitters. 

Alhamdulillah, hujung bulan 12 haritu, dapat juga jumpa baby sitter yang akan jaga Hafidh. Lin tak cari ramai. Lin cari orang yang rasa2 kenal. Baby sitter ni, makcik lin yang rekemen kan. Kebetulan anak dia duduk situ. 

Keadaan rumah tak berapa memuaskan la. Lagi pun dia jaga ramai budak. Tak ada baby. Apa yang buat lin nak hantar dekat dia sebab Hafidh nak bila makcik tu nak dukung. Lepas tu siap peluk manja tanpa sedikit pun kekok. Nampak la keserasian kat sini. Lin dengan D pun malas nak pening kepala cari orang lain, kami setuju je la. 

So, bulan Feb, bermula la rutin hantar Hafidh rumah BS. Maka lepas ni, hari2 la Hafidh ada dekat rumah. 

with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. real men dont cry gitu..:P..insyaAllah hafidh boleh berdikari..:)

    ReplyDelete
  2. ssh kan kita nak anta anak kat org lain... kalau dia nampak serasi, okla...harap2 ok

    ReplyDelete
  3. memang susah nak cari org yg betul2 bole jaga anak kita kan,risau pun ada..akak dulu opah yg jaga adam tu sgt baik,tp sayang dia kena blk kg..sedih sangat..tp tengok sekarang dia ok kat taska ngan kawan2 rasa lega la

    ReplyDelete
  4. insyaAllah.. hafidh behave & independent dengan BS die. dgn mummy manja sikit... hehe..

    ReplyDelete
  5. lepas nie boleh la hafidh golek2 ngan mummy selalu....

    ReplyDelete
  6. Abg hafidh kuatkan. dont worry. ^_^

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers