.:: meragam sebelum cukup setahun ::.

Lin dapat idea untuk tulis blog ni di saat mata ni, mengantuk.............................................................. sangat. 

Lately ni, Hafidh kuat sangat meragam. Semalam dan kemarin sibuk dengan majlis tunang Pak ngah Hafidh. Tapi, meragam susah nak tidur. Bagi makan tak nak makan. Tak tahu da nak bagi apa. 

Bila suap bubur dia luahkan balik. Bagi nasi, dia keluarkan guna tangan, pastu suap sendiri. >_< pening la mummy nak oiii...

Kadang2 bila dia merengek tak tahu apa yang dia nak. Nak tidur ker? lapar ker? nak main ker? mummy pun da tak tahu. Malam before tidur mesti nak lanyak2 mummy. Pusing kanan, kiri, naik atas badan, guling2... mulut bising2. 

Tengah malam pulak bangun nak susu, D tolong buatkan susu pastu bagi minum sikit je. Menangis macam kena jirus air panas... pastu tidur 10 min. menangis lagi... adoi... Kalau macam ni hari2 memang mummy ko stress Hafidh Aryan. 

Mummy harap sangat pasni, no ngamuk2. no ragam2... please be good boy. marah pun tak guna, Hafidh tak faham. Apa yang boleh berdoa je la. Mungkin ni la orang kata, anak laki memang lasak. Tapi pak ngah Hafidh dlu tak macam ni. Dia cuma kuat menangis je.. :D 


Harap nanti da genap setahun, perangai hafidh berubah positive... senang hati mummy. Boleh la mummy prepare pasal adik plak. Cian adik ni...









p/s: to mommy blogger, sila2 la click kt page art touch ye.. insyaallah tahun ni, page tu akan active... TIA. much love... 


Post a Comment

4 Comments

  1. nak dapat adik mmg mcmtu la.huhu..sm la mcm haziq dlu pun. insyaAllah nanti Hafidh akan ok, akan jd good boy ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah gak kan ieda... uhuhuh... stress

      Delete
    2. xpe,sabar byk2.jd ibu ni tahap kesabaran mmg sentiasa teruji.huhu...jgn stress2,x elok utk yg di dlm ;)

      Delete
  2. maybe sebab nak beralih bulan..nk masuk setahun tu dia meragam.. n bercampur lak..nk dpt adik..jd dia msti nk perhatian lebih..insyallah..nanti hafidh akan ok..

    ReplyDelete