.:: buku pink vs buku blue ::.

Dah nak masuk 6 bulan Mengandung baru la terhegeh2 g hospital buat buku. Jeles bila semua orang da Ada buku pink. Lin xbuat2 lg. huhuuh

20130205 hari tu, Lin pergi PPUKM untuk daftar. So konon2 leh dapat buku pink la. Tapi, lepas bagi Surat je, nurse tu interview sikit lebih kurang, pastu keluar kan buku Warna biru... Eh.. Da sama dengan buku Hafidh je. Hohoho

Bila balik, telek2 rupanya sama dengan buku pink, cuma buku blue ni, dorang ada cop PPUKM. Khas la konon... Tak sama dengan buku KK. Special sikit.

Next appointment 20130305. Amik mc je la terus, leh la pergi checkup kat clinic Puteri sekali. Tak payah pergi bnyk hari.

ni buku biru tu... sorry tak sempat edit, pakai crop je... :P


ni pulak buku checkup kat klinik dr. puteri


ni buku pink masa preggy hafidh...

Post a Comment

15 Comments

  1. etty pun xbuat2 lg buku ni...malasnyelahi nak ulang check up2 ni..teringat betapa ramai n sesaknye kt KKIA dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la etty. tu yang g chechup kat clinic biasa je. huhuhu

      Delete
  2. akak, tanda hijau kat buku pink masa preggy hafidh tu kenapa ye? fai pgi tadi baru check up.. nurse letak tanda pink sbb berat fai below 45kg.. masa buat buku hari tu fai dh preggy 2 months, berat fai around 43kg jer..

    ReplyDelete
  3. dulu masa preg aisya pun dpt buku biru...hehehe

    apa color pun voley, asalkan ada rekod.erk...mmg nak bersalin kat ppum ke? husband takleh masuk kalau normal deliver

    ReplyDelete
    Replies
    1. syim... bukan ppum. PPUKM. ukm hubby boleh masuk... =D

      Delete
  4. lain pulak ek lin warna biru. itulah dah macam buku check-up kanak-kanak pulak.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hihih haah la mimi... teruk kan. tp b4 ni g checkup kat clinic biasa je.

      Delete
  6. Kalau warne biru ley gi spital kerajaan lain jugak tak..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure la aty. rasanya tak ad masalah kot. sbb isi dia sama je.

      Delete
  7. akak pun belum buat appointment bulan depan..hehe mcm tak sabar je nak pg check up

    ReplyDelete
  8. ooo...anak ke2 boleh ye masuk 6 bulan baru buat buku? hehehe...nk buat cenggitu gak la nti klu dah pregnant...

    ReplyDelete