.:: cerita pasal adik la pulak... ::.

Alhamdulillah.. adik dalam perut mummy ni, semakin besar da sihat. Berat badan pun da jadi yang sepatutnya. Semua orang sekeliling pun da tahu, yang lin preggy. Perut da tak boleh sorok. Lin pun da tak nak sorok. Suka perut buncit ni. =)

Lepas Abang Hafidh discharge ward aritu, lin amik kesempatan masa untuk pergi check up adik. Macam biasa, lin check up kat klinik dr. puteri. Dan lin akan tetap checkup kat sana sampai masa nak bersalin. Nak dr. puteri je. Tak nak doctor lain. Last month lin checkup dengan doctor lain, tapi macam tak puas hati la dengan service dia. Yela kita bayar dia kan. Kalau boleh nak dia check betul2. Kalau kat KK tu lain la. Free, macam ner nak check pun suka ati dia la.

Adik sekarang da 23week. Semua da sempurna. Jantina pun da ada.. nak tahu??? nanti la lin buat entry lain ye. ihhihi Lin pula tak ada masalah. Yang ada cuma 1. Berat lin naik 3.5kg compare dengan last month. Terkejut ok. Lin makan tak banyak. Kerja pun macam berat je, surpose memang naik sikit la. Tapi, tak tahu macam ner leh naik banyak macam tu. Bila tanya doctor, perlu ker minum air gula??? doctor tanya balik, nak ke minum??? ihihihih

Dr cakap tak perlu lagi. pergghh... lega. Darah pun ok, tak ada masalah. Semua ok la. Bila scan adik, adik diam je, dr boleh la amik ukuran kepala, tulang belakang. Tapi, bila tiba nak amik gambar celah kangkang, dia mula lari2. Puas doctor pujuk duduk diam2 adik... dr. nak amik gambar ni. Dalam 5 minit lebih baru la dapat shoot tangkap gambar. Noty gak anak mummy yang sorang lagi ni. ihihihi

Suka, lega hati mummy bila anak sihat dalam perut. Harap bila keluar pun dia sihat da sempurna macam abang. Comel pun macam abang ye... =)


sorry gambar tak clear... =)


Post a Comment

14 Comments

  1. Owh...dah lama tggu entry psl baby nih...Tau Lin preggy pon bila baca comment2 Lin kat blog saya n Mimie aritu...

    Wah...nnt adik Hafidh lg tua dr adik Zameer la yer...congrate2! At least bukan bersalin bulan pose mcm na...huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhhuhu seram gak klu kena bulan pose ni. pening nak menganti.

      Delete
  2. semoga adik kat dalam tu sentiasa sihat2 ye.

    best la xyh minum air gula. sebut psl air gula pun dh rs kt tekak ni melekit2.huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhhuhu still awal lg eida... enth2 pas kat hukm nnt kena minum plak... ohooh

      Delete
  3. hehe.. fai esok baru gi check up kak. really enjoy the pregnancy momenat. tpi skrg ni perut fai masih boleh sorok lagi. kecik lagi kak, baru 17 minggu :)

    ReplyDelete
  4. Sonok nk jumpe bb..lg2 nk tau jantina die kan..:-)

    ReplyDelete
  5. nk teka la...mesti adik hafidh boy mcm hafidh gak....ape2pun...takecare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mmg suka main teka teki kan tina... uhuhuh

      Delete
  6. alhamdulillah..semuanya ok,moga lin dan baby terus sihat ye..

    ReplyDelete
  7. sekejap jer dah 6 bulan..memang perut dah takleh nak sorot la....mesti hafidh tak sabar nak jadi abang long

    ReplyDelete
  8. bestnyeeee.....rindu nak perut buncit balik...hihi...

    ReplyDelete