kbba

Latest Posts

.:: oh mee tarik ::.

By 2:07 PM , , ,

Fuuhhh... dan hampir 2 minggu hafidh duduk rumah BS. Hasil dan ragamnya??? later2 la lin cerita. Sekarang ni, nak story mory pasal mee tarik.

Kedai mee tarik ni, pak dak lin yang dok sibuk cerita kat D. D, bila tiba bab makan ni, memang dia cari. Macam jalan2 cari makan... uhuhuh . Alkisah ada 1 kedai mee tarik cina muslim baru buka kat area sg. besi. 1st time kami cari kedai tu, memang tak jumpa. Pelik sangat. Kawasan tu baru, so tak banyak lagi kedai yang da buka.

Kali kedua kami cari, baru la jumpa. Tu pun lepas hantar walker kat rumah BS hafidh. Rupanya kedai dia haritu mungkin tutup sebab tu tak jumpa...

Mee tarik ni, memang rasa dia sedap... =) mee dia sedap. Kuah dia biasa2 je. Kalau kita makan mee kuning, kan ada rasa kapur... Ni tak da. Kalau peminat mee tu, memang boleh try la.

hafidh yang da mengantuk... sogok ipad pun tak layan
kembang2 idung dia...
mutton beef & mee
yang ni, ala2 goreng. nama tak tahu...


Kalau ada yang teringin nak pergi tu, boleh la try... tak salah mencuba. Tapi kena ingat, lain orang lain rasanya... =D

Alamat Restoran Mee Tarik Warisan Asli

Restoran Mee Tarik Warisan Asli
51A Jalan Tasik Utama 3,
Medan Niaga Tasik Damai,
Sungai Besi,
57000 Kuala Lumpur.
Kalau nak info lengkap, leh tengok kat sini ye... >>link<<

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. kawan akak kat opis ni baru je sembang pasal Mee Tarik ni semalam. teringin nk try jugak. rini Alin post entry pasal ni. so nmpknya mmg kena try. dekat je ngan opis tpi xsmpi2. (opis akak kat Sapura@Mines je)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg da dekat sangat da tu... apa lagi... serbu la... =)

      Delete
  2. nampak menarik tapi kita bukan penggemar mee

    ReplyDelete
  3. salam lin..

    baru pestime akak dgr nih,nampak mcm menarik juga tu

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers