kbba

Latest Posts

.:: spaghetti white sause with salmon ::.

By 11:00 AM


1st time masak spaghetti hari tu, hafidh makan berselera sangat. Lin pun semangat la nak masak lagi untuk dia. Tapi, tang white sause dia tak jadi sangat la. Tapi, rasa creamy tu ada la juga.

1st time masa ni jugak la, kami makan kat hospital hari tu... huuhuh tak pe la, janji ada makanan sedap. menu yang simple dan mudah... ;)

Bahan-bahan:

1 - Spaghetti
2 - Ikan Salmon
3 - Bawang putih & Bawang merah
4 - Carrot/brokoli
5 - Minyak zaiton
6 - Cream cheese


Cara-caranya:

Rebus spaghetti sehingga betul2 masak. Kemudia tos kan. Stimkan ikan salmon terlebih dahulu. (supaya tak hancur bila kita campur kan dengan spaghetti nanti.) Kemudian tos kan.
Panaskan kuali dan sedikit minyak zaiton.
Tumis bawang putih dan bawang merah (yang di cincang). Masukkan sayuran yang di racik halus.Bila da sebati, masukkan cream cheese (cream cheese campurkan dengan air, dan kacau ikut suka pekat mana kita nak) Last sekali, masukkan spaghetti dan gaul.

Tu je.. simplekan. Sause tu, kalau tak ada cream cheese, kita boleh guna tepung biasa. Cara dia sama je, campur dengan air gak. Selamat mencuba...



You Might Also Like

2 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers