.:: Adik dah tujuh bulan ::.

Alhamdulillah... Hari ni, 20130321 genap la usia adik 7 bulan. Tapi, 7 bulan dalam perut mummy. 

Adik so far active, suka main ngn Abang Hafidh.. Asal abang landing je kat perut mummy mula la adik gerak2 kat bahagian yang ada abang tu. Pandai la anak mummy ni. Kadang2 tu, bukan abang je kena kick, daddy pun kena. Hahahah.... 

Cepat masa berlalu. Sekarang da 7 bulan, banyak benda mummy kena settlekan. Baju adik tak basuh lagi. Adik pakai baju abang dlu ye. Baju abang tu, banyak lagi yang elok2. Sebab abang cepat gemuk. Tak muat, mummy simpan. Nasib mummy simpan. Kalau mummy jual, kena la beli baru. Tapi dont worry still ada baju baru gak. Nanti mummy beli ye. =) 

Target bulan April ni, nak basuh semua baju adik, then simpan dalam kotak. Sebab kalau masuk dalam bakul, nanti berhabuk plak. Or kalau masuk dalam drawer, nanti nak pergi rumah makwan kena punggah lagi. So, mummy standby awal2 masuk dalam box ye. Nanti mummy g beli box baju adik kat ikea. Yang paling besar tu. =) 


simpan dalam box mcm ni je la. tapi, choose yang paling besar la...

Lepas settle baju adik, mumy kena sterilize semua botol2 untuk buat susu adik. then, simpan balik dalam box dia. Senang la mumy nak buat stok susu  masa kat rumah mak wan nanti.Gambar box untuk botol susu kat sini. >>link<<

Ohhh lupa plak, adiknya sarung tilam ngn bantal tak settle lagi. Adoi... =( ukur tilam pun belum. Nanti la, da dapat tukang jahit yang leh provide kain cotton yang cantik2. Doakan mummy murah rezeki ye, leh tempah next month gak. Settle awal, ringan beban mummy ni. 

Sarung tilam yang lama ada. Tapi, apasalahnya kalau kita ada extra kan. Boleh tukar2. Baby playpen adik pun da sampai awal bulan aritu. Dugaan gak masa beli dan memasangnya. Syukur, settle da. Tinggal nak bawa dan pasang kat rumah mak wan je. Tapi, sekarang ni, mummy selalu masukkan abang kat dalam playpen, bagi dia main dalam tu, tapi time mummy solat je la. Sebab katil tu, mummy letak kat bilik solat. 

ni la gambar playpen adik. huuhuh besar tau. Kalau baby cot tu, comel je. Ni adik leh lenjan sampai besar. Dok main sama2 ngn abang Hafidh pun ok.
Errmm.. apa lagi ye, bag mummy dengan beg adik belum settle lagi!!
huhuhu kena settlekan gak ni, kang tetiba terberanak.. 

gruuppplll... 

entah apa je yang daddy packing kang. Macam masa mummy dalam pantang dulu. Daddy yang bawa baju pergi rumah mak wan. Tapi, semua baju daddy. huhuh... 
Pastu, bila mummy pakai baju daddy, macam sarung nangka la... sebab ketat, belum kurus lagik. huhuhu...


Lin ada buat few checklist untuk bersalin kali ni. Banyak lagi tak settle checklist tu... =( 
link untuk tengok wishlist  >>link<<

Semoga Allah permudahkan lin untuk bersalin kali kedua ni. Yang penting, hubungan dengan family dan sesama rakan baik. Mana2 yang silap tu, lin mintak maap ye, sedar atau tak atas kesilapan yang lin buat. Tapi, terpulang nak maafkan ke tak. Itu hak setiap manusia. Yang penting, lin da buat tanggungjawap lin.

Ok, next checkup nanti lin update cerita adik lagi... Happy 7month in mummy tummy adik... !!! love u... 


Post a Comment

7 Comments

  1. semoga di permudahkan urusan lin. kejap je masa berlalu..dah 7bulan :)

    ReplyDelete
  2. kejapnye tuptup dh 7bulan adik..ish2..maketty plak rasa nebes nak bersalin..

    ReplyDelete
  3. Bukan abg hafidh je yg seronok, adik pun tak sabar keluar main dengan abg. Hehe seronoknya tgk lin prepare brg for new baby..

    ReplyDelete
  4. kite dah 8 bulan lebih.. anak sulung, hehe!

    ReplyDelete
  5. hai.. salam kenal,
    follower no.130
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
  6. Salam.. nk tnya kat mana beli playpen sweetcherry tu ye.. sy cari design tu di website takdela.. harap sudi share.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... hi anon.. saya beli 2nd hand. if interested WhatsApp saya, sy pun nak let go playpen ni. pakai masa dalam pantang je. 019-2523932

      Delete