.:: Baby kick mummy ::.




Lately ni, baby dalam perut makin active. Sangat active ok. Lin pun tak sure kenapa. Salah permakanan lin ker? persekitaran? or perangai lin masa mengandungkan baby ni? Tak tahu la. As long lin tahu dia sihat, dalam perut ni, ok la.

Masa checkup dengan doctor, kaki, tangan, anu semua nampak. Alhamdulillah... Tapi, muka je tak nampak lagi. Next checkup kalau tak nampak muka, mungkin kena cari scan 3d/4d kot. Hehehe... Boleh ker? kena pujuk D lebih la pasni. =D

Lin rasa la kan, activity adik kerap kick lin sebab dia sempit. Keadaan perut lin mengandung adik dengan Hafidh berbeza sangat. Perut lin lebih kecik mengandung kan adik. Tak sure kenapa. Tapi, adik bersaiz normal. Dan as doctor said, still ada space untuk dia pusing. Sebab sekarang ni, kepala dia still kat atas. Harap2 turun ye adik. Mummy tak mo operate.

Bila balik kampung, semua orang tanya da berapa bulan. Bila jawap 6 setengah, eh kecik ye perut. Dulu lagi besar. Itu la ayat normal yang lin kerap dengar lately. Kecik pun kecik la dik, janji sihat ye.

Kekerapan adik menendang mummy sangat tinggi. Kalau sejam tu, more than 5 time. Kalau Hafidh dlu, sangat la susah nak kira, kadang2 rasa sikit je, tendang macam nak tak nak je. huhuhu.. Tapi bila keluar, amik! lasak ya ampun.


Tidur malam, lagi kerap adik tendang mummy. Kenapa yek. Normal ker? Ke dia tak selesa. Masa drive pun sama. Tak tahu la mummy apa adik nak sampai kan. Jangan bawak kereta laju ker? hihih  Pape pun, harap ianya normal.


Post a Comment

11 Comments

  1. rindu nya nak kena kick dlm perut..doakan mama fayel gak eh..hadif dpt kawan la..bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin... insya allah, pasni turn fayel dapat adik plak... =D

      Delete
  2. baby boy letew~~!..lg lasak nnt dr abg hafidh..habislah mummy kene lanyak..haha

    ReplyDelete
  3. salam lin...

    ok la baby aktif,jgn dia senyap je risau pulak kita dibuatnya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak.

      tp rasanya dia macam terlebih active je kak... uhuhuh

      Delete
  4. sama la lin..
    mimie pun org kata kecik je perut..
    tapi bby sama mcm lin..
    aktif dan kuat menendang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih... lahir lebih kurang sama date, perangai pun sama kot. =D

      Delete
  5. mommy..adik lapar la..hee..rindu la nk kne tendang2..even da sthn lbh bersalin..kadang2 trase mcm ade somthing tendang dlm perut ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihiih lapar ye.. mummy da gmuk asyik mkn je.. =D

      Delete
  6. sweet moment yg memang tak dapt dilupakan.. fai perasan baby start kick genap 20 minggu. sekarang ni makin kuat rasa baby kick. hehe... fai pun tak dapat agak kak nape, sebab kadang2 sejam 2-3 kali baby kick. kadang2 baby baik jer.. hihi...

    ReplyDelete