.:: D.I.Y - Tempat letak kunci ::.

Lin ni, tak la creative mana pong.... Tapi, kalau nak jimat2 duit tu, ada gak la. Hihihih idea ni, lin dapat masa google2 apa entah. Tetiba keluar benda ni plak. 


Kalau nak buat macam ni, tak boleh la kan. Sebab kunci  kami ni, segugus... Banyak tau. 
 

Tapi, bila fikir balik, kat rumah lin ada 1 postbox, yang lin masukkan surat lepas amik kat postbox bawah. Temporary la. Bila free baru baca dan simpan dalam file. Kalau nak beli Key holder baru, kena tebuk2 lubang kat dinding plak kan. Nak tunggu D drill dinding tu, entah bila la kan. Keras la. Tak boleh la. Huhuhuh ... 

Ni post box yang lin dapat sebagai hadiah perkahwinan dari mak cik D. 



Hanya berbekalkan magnet dan gam UHU, Lin ubah jadi macam ni. 


Huhuh... Siap. Lin letak 2 magnet, so kuat sikit nak hold key tu kan. Hope benda ni berfungsi dengan baik. Hihih Harap2 tak gugur ke lantai la ye. Lepas tu, lin ada letak 2 pin kat situ. Takut tak cukup space nak letak key nanti. Ala, benda tu cucuk je, tapi, kena guna kudrat kuat sikit la. 

So, kalau korang nak try boleh gak. Tak ada la anak2 main kunci. Kang pening nak mencarinya. 

Post a Comment

3 Comments