.:: Hafidh da pandai jalan... ::.

Giler lambat Hafidh berjalan.... 

Hehehhe...  Da setahun 2 bulan baru reti berjalan ker??? Tak la... Actually masa Hafidh umur  

10 bulan dia da berdiri... 
11 bulan pulak, dia da mula melangkah 1,2,3 step...  
12 bulan, da mula 5-10 langkah... Tapi asyik jatuh2 je la. 

Bila da setahun 1 bulan, dia semakin laju... yeahhh.... !!! hebat. Walaupun agak lambat, compare ngn budak lain, tapi lin tak kisah, dan lin faham keadaan badannya yang bambam... Orang gemuk ni, nak jalan bukan senang, asyik jatuh2 je... ihihih cute tau kalau tengok Hafidh goyang2 badan dia nak berjalan. 

Jenuh gak la tatih dia berjalan. Pimpin tangan dia. Tapi tahu la, budak tengah seronok meng "explore", asal jumpa benda je, mesti nak pegang, sentuh, amik.... macam2 la...  memerlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi. Lagi2 keadaan lin yang cepat penat sekarang ni. Huhuhuh 


Ni time dia active memanjat... 


Fav. tempat memanjat dia tangga rumah mak wan... 
 

Kalau kat rumah kami plak, balkoni. Tapi, kena perhati btul2 activity dia... 
 


Ni masa dia menari2 depan TV.
 

Fav. dia lagi... 
 


Ni plak masa dia berlegar2 kat office D
 

Semua benda dia nak usik tau... 
 


Ni plak, singgah main dengan bayang2. 
 

Ni la kerenah kalau dia berjalan sendiri.. 
 


Semoga anak mummy terus melangkah kehadapan. 
Mummy dan daddy lin always support u dear. 
Nanti boleh Hafidh pimpin tangan adik plak. 
Mummy ngn daddy leh la kembali berpimpin tangan semula... hihihi joke je...


with true love, 
mummy lin!!!

Post a Comment

2 Comments

  1. bravo..ameer lg lmbt kot 1y3m bru jalan hehehe..dhlah skip merangkak..smpi sudah xreti nak merangkak..but syukurlah asalkan dh pandai jalan n berlari anak pun kan2..

    ReplyDelete