.:: hafidh dan bayang2... ::.

Perkara ni, berlaku masa last week. This week lin da guna basikal untuk tolak Hafidh. Sebelum ni, lin akan pimpin tangan dia, jalan slow2, sampai la rumah BS. 

Tapi, masa hari terakhir Jumaat ( 20130315) , lin ingat lagi, masa tu lin da lewat hantar dia, so matahari pun da meninggi la. Keluar je dari kereta, lin pimpin tangan debab tu, pastu kejap2 dia berhenti. Lin pun naik geram la. Dah la lambat pergi opis. Lepas tu, baru lin terperasan, yang dia khayal tengok bayang2 yang ikut kami. 

Memula dia lambai2 bayang2 dia, agaknya pelik, bayang tu, buat sama dengan apa yang dia buat. Then, terus mencangkung. Main2. Lin pun kelakar tengok. Biarkn dia 5 minit camtu, pastu baru ajak dia pergi rumah BS. 

Budak ni, semakin membesar semakin banyak berfikir kan... =) sweet moment...


p/s: cayang Hafidh Aryan... rajin2 la explore lagi ye... as long tak buat mummy geram dah la... Sekarang ni, hobi Hafidh suka buang susu kat dalam car seat. =( selalu buat mummy bebel2 dalam kereta. Camner la nak ajar Hafidh jangan buang2 susu ye...

Post a Comment

7 Comments

  1. bila dia nak explore tu kadang kita tak sabar kan...Fayel susu tumpah dah biasa...now benda baru patah patah kan biskut sampai hancur pastu biarkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah gak nak displin kan anak ni kak mimi... hilang sabar di buatnya.

      Delete
  2. dia tgh nak explore mcm2 tu biarkan aje..utk perkembangan minda anak2 jugak tu,mesti teruja hafidh tgk bayang2 dia tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mama aryan... lin teruja lebih plak.. hahah

      Delete
  3. sis..pemikiran kanak2 sekarang makin advance.sifat ingin tahu dorang makin tinggi....orang kata GEN Z..tak tahu lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi gen Z? biar btul.. uhuhuh advance sungguh...

      Delete
  4. Seronok tgk baby explore new things..

    ReplyDelete