kbba

Latest Posts

.:: super duper sweet memori mother to be for two ::.

By 11:00 AM , , ,

Masa cuti2 lin memang suka lepak2 kat rumah. Especially sunday. Sebab esoknya da start kerja kan. Time tu la lin nak stay together2 dengan D dan Hafidh. Rutin biasa, bangun pagi, bermalas-malasan, clearkan dapur sikit, masak air, mandi siap2 pergi breakfast.

Balik breakfast, kalau xde lauk atau bahan basah, kami pergi pasar. Beli ayam ker ikan ker.. untuk stok sebulan. wakakak... tak la, untuk seminggu je. Tapi, kalau rajin masak la kan...

Lepas siap2 kemas rumah, masak, baru la merehatkan diri. Masa lin rehat la baru hafidh boleh manja2 dengan lin. Kalau tak, daddy dia je la yang layan dia. Asal ker dapur je, nanti mummy dia jerit... " jangan usik periuk tu hafidh... " jangan main itu.. ini... " dan macam2 lagi. Sebab tak beli pagar lagi... uhuhuh

Aksi2 manja yang sempat lin snap yang ni la. Suka tidur kat celah kangkang atau perut mummy. Kadang2 tu, bila suruh wuahh... adik, mesti dia kiss perut. Pastu, tampar manja perut suruh adik gerak... 



Nanti, adik da keluar, mesti hafidh orang plaing sedih. Tapi kejap je sedih dia... sebab orang semua bg tumpuan kat adik... =) nanti, bila adik da besar sikit, Hafidh orang paling suka, sebab da ada kawan main, tak xde la asyik garu kepala bila mummy suruh main sorang2. =D

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. btl tu lin.ida pun klu hr ahad malas nk ke mana2 sebab esknya tu dh nk keje.mls pastu takut letih,penat.

    nyenyaknya tdo kat atas perut ;)

    ReplyDelete
  2. hehe..mesti seronokkan hafidh dapat geng nanti..boleh main sama2...hmm..nie rasa nak tambah anak nie..haha..tapii hannani tgh lasak skang nie..penat melayan dia..sorang dulu pun cukup dah buat masa nie..nggeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama ila... mmg pun. cian tgk main sorang2. pastu meragam sebab bosan. tp bila jumpa kwn, seronok je dia main...

      Delete
  3. Tba2 rasa sdh plak bg pihak hafidh bla lin ckp dh ad baby.. mesti sume tumpu kt baby. Abg hafidh kena kuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuhuh... itu la.. mesti dia jeles nanti.. tp tak pe, kecik lg... klu da besar, nanti dia buli plak adik dia...

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers