.:: Anniversary ke 7 ::.

Alhamdulillah... da pun 7 tahun bercinta. Ni bercinta tau, bukan kahwin. Kahwin, lagi 30 hari genap la 2 tahun. Alhamdulillah... 

Lama kami bercinta, baru dapat kahwin. Bukan senang kan nak kahwin tu, duit kena ada, kerja tetap pun kena ada. Tu la, bercinta awal sapa suruh.???? 

Huhuh.. kalau di fikir balik, kalau tak mengatal masa berlajar dlu, mungkin sampai sekarang lin tak da special one kot. Hihihi. Bila da kerja, memang tak sempat la kan. Pergi kerja awal pagi, balik lewat malam. Tak kan nak kuar lagi?? memang esoknya tak g kerja la nanti. 

Tapi, wekend kan ado??? apsal tak bersosial ngn kwan2??? 

Lin ni anak sulong, asal nak kuar ngn kwn2 je, kena mintak izin ngn parent. Selagi, dorang tak bagi, selagi tu la dok membodek. Lama2 malas la. Baik duduk rumah tgk TV. Tapi, bila da ada special tu, leh la tengok wayang2 jalan2. Ehh... parent bagi plak kuar.??? 

Memey la. Sebab special one ni, datang rumah mintak izin bawak anak dara kuar. Tapi ada time2 dia tau. Tepat waktunya balik. Kalau lewat?? Paaannngggg!!! kena sekali ngn ayah. T___T pekak telinga jup. 

Tu semua memory. Alhamdulillah.. masa zaman belajar di UITM, sempat berkenalan ngn pelajar Degree ID. Tak sia2 masa berkawan, akhirnya kami ke jinjang pelamin. Dan kini, menanti kelahiran cahaya mata yang ke-2. Subhanallah.. indah sungguh hidup yang di aturkan Allah. 

Zaman awal bercinta. Kemana2 pun warna yang sama... =D 



Zaman tamat belajar... =) 



Zaman bekerja.. Time ni lin kat penang. Cik Abang datang melawat. Mau tak nya sebulan Lin kena duduk penang. Hhuhuh time ni pun Lin baru balik dari site. T__T


Settle project penang, kami tunang... yeah.... 



Setahun kemudian, Di ijab kabulkan... 



9 bulan kemudian, lahir la budak montel ni... =D





Best planning from Allah for us. Alhamdulillah...

Post a Comment

7 Comments

  1. tahniah..
    semoga bahagia hingga akhir usia..

    ReplyDelete
  2. ALhamdulillah lama la kenal yek...i kalau kira anni bercinta baru 3 tahun kenal hehehe...kami kenal tak lama terus kahwin...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.semoga berkekalan hingga ke Jannah ;)

    ReplyDelete
  4. kayrul pun bercinta lama jugak hampir 8 tahun sekarang dah hampir 6 tahun berkahwin...

    ReplyDelete