kbba

Latest Posts

.:: kembali belajar ::.

By 9:52 AM , ,

Dah tua2 baru nak belajar!

Huhuhu.. nak buat cmner, bukan senang nak dapat peluang belajar free ni kan. Bukan nak sambung degree or amik master ker phd ker... tp nak belajar software baru je.

Syukur sangat dapat bekerja kat sini. Walaupun kadang2 tu berangin, tapi sebenarnya kat sini la tempat kerja yang paling senang. ihihihih

Dulu kerja selalu sangat balik lambat. Kena pergi site, out station, kerja ngn indon bangla, kena kacau ngn orang bawak jentera. Huhuhu macam2 la. Tu semua kenangan. Sekurang kurangnya lin rasa semua tu.

Before berhenti kerja dulu, lin sempat pergi kursus untuk " project management" . Sangat berguna. Dan all note lin simpan dan apply sampai sekarang.

Now, lin dapat peluang belajar 3D. Dah hampir 2 tahun lin kuasai software 3D max ni. Dulu lin reti guna sketch up je. Tapi tak pro mana pun, sebab tak ada orang nak ajar lebih. Tapi 3D ni, lin boleh kuasai lebih sebab ada pro yang guide lin kat sini. Even D pun kadang2 mintak macam2 dari lin untuk software 3D ni. =D

D la pengomen terbaik untuk 3D lin. Yang selalunya kena gelak la.. :P Tak pe, nak tunggu D ajar memang tak la kan. Lin memang susah nak faham D ajar.

Hari ni, dan untuk 2 minggu depan, lin belajar Adobe Illustrator. Nampak benda senang kan. Mungkin ada yang da tahu. Tapi, lin kena belajar lebih lagi. Mungkin boss ada planning lain la tu. Yang ajar pun lecturer dari Faculty Design. Interior Design biasa guna photoshop je. Kami bukan buat graphic pun. Tapi, di sebabkan lately banyak sangat design graphic kena buat, Boss pun suggest kami belajar software ni.

Memula tu malas. Sebab bukan naik gaji banyak pun. hahahaha... lalalla~~~ tapi, bila fikir balik, sekarang kita tak perlukan software tu, tapi akan datang mana tahu kan... kan... so ilmu tak rugi pun kalau kita belajar. =)

Tinggal 10 minit je lagi class nak start. Adoi, penat mak buyong nak berjalan. Tata blog!


You Might Also Like

0 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers