.:: nasi Lemak di malam hari ::.

Isteri Mengandung, tapi bab makan, rasanya D yang lebih2 mengidam... :)

Baru2 ni masa lin pergi lumut, sempat gak beli sotong kering. Ermmm tu pun d yang suruh beli,dia suruh masak nasi Lemak sambil sotong. Lin ni pun haah je la. Bukan reti sangat pun.

Bila balik Kerja aritu, d request masak nasi Lemak. Apa lg, lepas mandi terus berperang kat dapur. D kena la jaga si aryan tu. kalau tak, dia pun join berperang. Siap pkai perisai periuk belanga lagi.

Sejam kat dapur, akhir ya semua settle. Nak tengok rupa nasi Lemak mak buyong.. Ni dia...


Owh... Rasa dia mmg sedap. Hehehe.. Ok la tu je..



Post a Comment

12 Comments

  1. rajinnya balik keje siap buat nasi lemak. ida buat nasi lemak ni time cuti je,awal2 pagi.tp dh lama x masak nasi lemak.

    ada plan nk buat nak bungkus dgn daun pisang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bungkus ngn daun pisang yang lagi ummmppphhh... =)

      Delete
  2. oh suami saya pun request nak nasi lemak gak ni..huuhu..kena lah buat ni..

    p/s: Saya ada buat segmen 'Aku Seorang Surirumah'. Segmen tamat pada 30 April 2013, dan hadiahnya adalah Mivva Beauty Box. Jom la join sekali ye.
    Bacaan lanjut di sini: http://bardboo.com/segmen-aku-seorang-surirumah/jom-join-segmen-aku-seorang-surirumah

    ReplyDelete
  3. Baby gurl ke lin?
    Rajin masak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada rajin mimi... seminggu sekali je masaknya... =)

      Delete
  4. nasi lemak sambal sotong? oh may fav tu!!!

    ReplyDelete
  5. sedapnya nasi lemak tu..rajin masak malam2

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wat cmner kak... laki da request. kang kempunan dia susah hati kita..

      Delete
  6. sedapnya...klu suami request jugak nak nasi lemak kompem la terpaksa pakai perisa pandan segera..maklum la rumah takde daun pandan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kayrul... rumah lin kebetulan kat depan guard house ada org tanam.. mintak je kat guard dia kata amik je... ;)

      Delete