kbba

Latest Posts

.:: preparation barang adik ::.

By 10:00 AM , , ,

Fuuuhhh.... happy 32 week adik... =) Seperti yang di janjikan... Mummy nk kena wash.. semua baju adik + baju abang yang da tak muat tu.

Last week kan mummy sibuk pergi ikut mak wan dan tok yah g melaka. Ingatkan tak sempat nak basuh baju adik. Tapi, sempat gak. Hari sabtu, before pergi rumah mak wan, mummy suruh daddy rendam baju adik dengan varnish. Sebab baju abang yang lama2 tu, banyak gak yang da kuning. Nak pakai clorox kuat sangat nanti bau dia. So mummy pilih varnish yang warna putih tu. 

Ahad petang pulak, balik je dari rumah mak wan. Process membasuh pun di jalankan. Tapi basuh pakai mesin je. Hahahah Tak mampu mummy nak hand wash nak. Nak suruh daddy basuh kecian plak. Dia kan jadi driver dari hari sabtu sampai ahad. Mesti nak rest. 

So, bila siap basuh, still tak sampai hati nak suruh daddy sidai baju2 adik tu. Makanya, lepas je dinner, mummy pun amik tugas sidai baju adik. Mummy sidai dalam rumah je. Sebab sekarang musim hujan. Takut nanti tak kering2 baju adik. Baju adik, 1 ampai tak cukup =( nak compare baju adik ngn abang, baju ada lebih 3x ganda tau. huhuhu... 

Semalam adalah sesi terakhir, melipat, menyusun dan menjahit baju2 yang terkoyak dan tertanggal butang. Sebab 2 hari ni, daddy amik alih tugas mummy masak tuk dinner. Daddy da makin pandai masak tau. Hehehe... i like.. =D 

Ni baju2 adik yang telah siap di lipat dan di susun dalam box. nanti nak pergi rumah mak wan untuk berpantang, senang la daddy nak bawak... 


Ni pulak kain bedung,  barut dan legging adik


Dalam drawer ni, mummy simpan sock adik. Banyak sangat sock abang yang da tak muat. So adik amik la... 


Yang ni, mitten dan booties adik... 



Lepas da asing2 kan benda2 kecik tu, baru mummy masukkan semua dalam box. Kang dd angkat kecik2 ada plak yang tercicir... 


Pastu, mummy kumpulkan semua barang adik setempat kat bilik belakang. 




Selesai kemas baju2 adik, sesi menjahit pun bermula la. Nasib baju koyak abang tak banyak. Dalam 4 helai je kot. Tapi tengah2 jahit, sempat gak g dinner dlu. =) 


Ok.. Untuk baju2 adik cukup la kot. Cuma mummy nak tambah barut adik. Yang ni mummy nak try jahit sendiri. Mesin jahit pun da ada.. hehehe... yeah...

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. wah byknye baju adik..hehehe..untunglah boleh pinjam baju2 abang hehe..yg dlm perut etty ni bilalah nak tunjuk gender tah..nebes mak..hehe..shopping ape pun x lagi ni..haiyooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... beli yang save color je etty... senang boleh pakai 2-2 gender...

      Delete
  2. seronoknya tengok...mujur la baju abang cantik lagi boleh la adik tumpang pakai plak...kayrul dulu, hadif semua recycle baju abang...cuma beli sikit2 jer tambah mana kurang

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi boleh kongsi.. kongsi je. lagi pun dorang cepat membesar nanti... =)

      Delete
  3. alin nk tny la..gambar ni ko letak watermark tu satu2 sebelum upload ke..ke dr blog ni bleh add watermark tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tina... aku edit 1 per satu... uhhuhu xth la klu boleh set dari blog...

      Delete
  4. seronoknyer tgk lyn buat preparation ni... ok la ada brg2 abg hafidh y msh blh dgunakan..x perlu mbazirkan... lya dulu x smpat nk rasai semua ni...

    ReplyDelete
  5. wahhhh rindu sudah zaman2 cmni..
    njoy it dear..:) adik dok syok lg dok dlm tu.

    ReplyDelete
  6. wahhh..seronoknya preparation untuk sambut orang baru..hehe..banyaknya baju adik... besar box tu..senangkan..semua boleh muat satu box.. =)

    ReplyDelete
  7. mana yg bole digunakan lg,guna je balik,yg baru pun kena la beli jugakkan...akak pun buat mcm tu jugak lin

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers