kbba

Latest Posts

.:: hafidh - antara lolipop dan payung ::.

By 4:24 PM , ,

Fuuhhh....

Kan da cakap anak makin besar makin banyak ragam...
Patut la dulu mama selalu sangat pukul lin...
Sebab suka buat perangai... ihihih
jujur ni...

Masa wedding pak ngah Hafidh, lepas majlis akad nikah lin tak balik puchong.
Teman Pak ngah Hafidh tido kat Senawang.
Pak ngah da siap book hotel untuk kami.

Malam tu, semperna besday lin, D belanja makan.
Abang Hafidh ni, dia bontot panas sikit kalau duduk dalam baby chair.
Lagi2 yang jenis jalur2 macam kat kedai mamak or kedai tomyam.
Kerusi tu besar, so dia boleh berdiri.
Tu yang risau, kadang2 makan pun tercekek...

So pakngah dia pujuk bawak pergi 7 eleven.
Pastu bila sampai je kat lin tengok anak aku sorang tu sedap je nyonyot lolipop...

Mak aiiii!!


Lin tak ajar kot hafidh makan gula2 or lolipop...
Tapi tak nak kecik kan hati adik, lin senyap je la...
Tapi tak sampai separuh, Hafidh da bagi kucing makan.
Hiihihih gumbira dalam hati!


Tengok muka budak ni, macam sedap je dia isap kan...  T___T


Malam celebrate besday mak wan pulak, mak ngah dia belikan jeli tapi ada cucuk tangkai lolipop...
Sekali lagi lin menangis dalam hati... T_____T
Tapi sempat gak la bagi tahu, hafidh tak makan gula2. Tapi sikit2 boleh la.. =) senyum dalam tawar...

Payung!

Yang ni favorite hafidh.
Serius tau. Kalau u all jalan depan Hafidh pegang payung mesti dia akan amik.
Tak tahu la apasal. Tapi, kalau hujan lin bawa payung amik dia, mesti dia terus kejar payung tu.
Pelik2...
Tak bagi menangis macam kena pukul.
Stress...
Kalau kita pakai payung, dia pun sibuk nak pegang.
Macam ner tu???

Kalau kat rumah dia kaco daddy dia buat kerja or solat
Daddy bagi payung terus main.

Tapi, masalahnya. Kejap je main da menjerit.
Sebab payung tersanggut la...
Tak boleh tarik la...
Adoi la...

Ni masa dia angkat payung, bantai frame2 gambar



Ni masa dia tengah berusaha tarik payung yang tersangkut. 
Sambil menangis.. T___T



Ragam oh ragam...

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. hahaha...mcm2lah abg ni..
    ameer pun etty xajar mkn gulaa2..
    tup2 last 2 day papa etty bg gula2..beriye lah budak tu mkn..dh lame berkurun mintak dgn mommy n daddy xpnah dapat..tu jelah skali setakat ni...adoiii

    ReplyDelete
  2. ehhh kita duk kat senawang lah...heeee

    ReplyDelete
  3. hehe comel je mkn lollipop tu, nampak semangat :)
    ye la, kita pon kalau family buat camtu memang susah nk tegur tkot diorang kecik hati kn? xpe, kita doa dalam hati je la...hehe

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers