kbba

Latest Posts

.:: Hafidh demam tak sabar nak raya ::.

By 2:19 PM

Salam Jumaat!

Sejak start kerja ni kan, rasanya macam tak cukup tidur je la. T_T

Pagi bagun 4.30am kalau tak terus bangun prepare sahur, lin akan BF Adeel dulu. Then, kalau Adeel lama sangat, lin akan kejutkan D, mintak tolong hidang makanan.

Lepas settle Sahur, memang tak la kan nak tidur balik. Lin akan gosok baju kerja. Kemas susu Adeel untuk bawak pergi rumah BS. Kadang2 tu, sidai baju kejap. Then, da pun pukul 6.30am.

Mandi, siap2. Solat.

D akan siapkan Hafidh, lin plak akan siap kan adeel. Settle terus g umah BS.

Balik plak, dalam 6 lebih sampai rumah BS. 7pm sampai rumah. Sempat ker nak masak? memang tak la kan. Kalau singgah bazar pun tinggal sisa je. So kitaorang makan je apa yang ada. Kalau ada jual kueh kat bazar, itu je la menu kami. Buat masa ni alhamdulillah kenyang je makan kueh.
Cuma masa awal2 kerja aritu, memang selalu makan kt kedai. Tapi susah la. Hafidh macam selalu buat perangai. Nak pakai pun laju2. Tercekik plak rasanya tak dapat hadam nasi betul.

Sebelum masuk tidur, sempat gak la masak nasi dengan lauk untuk sahur D, basuh baju siap2 ngn kemas bag baju budak2 nak pergi umah BS. Kalau semua nak buat besok memang tak sempat la.

Malam tadi Hafidh demam. Masa lin still tak leh tidur, Hafidh nangis2, pastu menonggeng. Lin tengok je dia. Dd dia plak bagi susu, tapi dia tak nak. Then Dd dia sambung tidur. Apada... cian Hafidh, so lin pergi kat dia check2 rupanya kencing da tembus. Tukar pampers ngn baju dia, D plak kemas tempat tidur and buat susu baru Hafidh. Masa tukar baju tu, memang rasa badan dia da panas, tapi tak teruk sangat la.

Bila lin nak bangun pergi tidur dengan Adeel, tetiba aryan merengek. Adoi.. camner ni??? Rupanya nak kena peluk. Terpaksalah tinggalkan Adeel tidur atas katil sorang2. Dengar gak la bunyi2 suara dia tu, tapi tak teruk la dia menangis. Dd plak da selamat sampai ke LONDON.

Last2 tertidur kejap dengan Aryan. Tetiba tersedar, tapi tak sure plak pukul berapa. Sakit plak badan bila tidur bawah ni. Lin pun tinggalkan Aryan tidur ngn D. Lin continue tidur ngan Adeel. Rasa macam baru terlelap, dengar Aryan nangis, cari lin. Alahai.. anak manja mummy yang da besar ni, still nak kena peluk. Lin panggil dia, sebab bilik gelap, mungkin dia tak nampak. Bila lin panggil dia pun terus pergi kat katil, sambil panjat nak peluk.

Terlena kejap dia kat sebelah lin, then d angkat bawak turun, takut nanti jatuh. Terlelap sekali lagi, tetiba alarm clock da bunyi. Da pukul 4.30. uhuhuh Adeel plak merengek nak susu. T_T

Macam tak tidur je malam tadi. Hari2 rasa tak cukup tidur.Ni baru sorang demam. Kalau 2-2 H.A ni demam, huru hara hidup kami. Tak pe, slow.. lama insyaallah biasa tu kan. =) Silap aribulan, mummy dia plak demam sbb tak cukup tidur. Ari2 tidur 4 jam je. 

Kt umah BS lin sempat bekalkan cool fever je untuk Hafidh. Nasib masa otw rasa kepala dia da tak panas lagi. 


You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. sian nya hafidh demam...bertabah ye lin dengan menjaga 2 anak..gitu la kan pengorbanan mak kita dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula... bila fikir balik, klu mak2 kita boleh, tak kan kita tak boleh kan... =)

      Delete
  2. siannya hafidh..moga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  3. hm xlame je lagi etty pun bakal alami kisah gini..bertabahlah wahai mak2 sekalian huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih.. tu la.. sume akan rasa benda yang sama. =)

      Delete
  4. lin dah keje?
    mimie cuti lagi..
    hehe..
    gov 3 bulan coti..
    selamat hari raya lin..

    ReplyDelete
  5. salam lin..
    lya bru smpt dtg sini...
    haap lin pon sihat ye.. ye la skarang mesti masing sibuk..mjaga ank2 kecik 2 org

    salam aidilfitri
    maaf zahir n batin

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers