kbba

Latest Posts

.:: mood swing...weng...weng... ::.

By 2:00 PM , ,

As salam...

Mood weng2 bukan sebab monday blue ker... mood kerja kelaut ker... kelangit ker... tp sebab susu untuk arris stock da abis pagi tadi.

Bukan lin malas pump. Lin pump sehari 5 kali ok!
pukul 8 am.
pukul 11.3 am.
pukul 5.30 pm.
pukul 12 am.
pukul 3 am.

Gigih la lin bangun untuk pam even pagi2 buta. Tapi, tak kesah sebab nak banyakkan susu, lin sanggup. Tapi tahu tak, setiap yang lin pump tu hanya dapat 2oz. Mau tak nangis. Arris sekali minum 3oz. Ok lagi la kan...

Tapi, lately ni, drop 1oz sekali pump. Giler kejap!


Mana silap nya yek. Orang kata demand and supply.
Itu yang utama.
Supplement, lin da amik shaklee...
Minum banyak air...
Minum horlick...
Makan kurma... makan lobak putih...
Apa lagi...
Aiiisssshhh.....!
Sungguh, bukan niat nak mengeluh. Tapi terasa macam dapat ujian besar sangat.

Dulu masa susukan afidh, jadi cmni gak.
Bila di selidik, mengandung rupanya...
Kalau boleh tak nak la jadi cmtu lagi kan.
Nak sangat susukan arris sampai 2 tahun.
Dulu time afidh tak dapat.
Redha, sebab Allah da bagi rezeki lain...

Kalau datang bulan sekali pun..
tak kan la drop sampai macam tu sekali.
Arris baru 3 month++
Susu macam da tak ada langsung.
Kecian dia, bila df, susu tak kuar laju...
dia gigit2 sambil membebel... T__T
What to do...
HELP....

Mungkin kah esok...
Akan terberi susu FM kat Arris...
Atau amik cuti untuk susu kan arris...
Hari ni pun bagi susu kat bs ngam2 je...
Pasrah sungguh rasanya....

 

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. sabo lin..relaxkn otak..pk yg indah2 je..sometime bl kt pressure susu xmo kluar..

    ReplyDelete
  2. mimie pernah alami stok ebm abis tapi pulun abis-abisan..
    amik shaklee esp dan alfalfa. minum sekurang2nya 2-3 liter air sehari.
    ambil tips dengan konsulant cara pemakanan shaklee dengan betul..
    then google cara banyakkan susu..
    jadual pam susu dengan betul
    yang terakhir doa dan tawakal kepada Allah..
    walaupun Mimie pernah rasa sedih macam lin masa susu nak abis.
    sampai down sangat..
    then husband suruh jugak beli FM..
    Mimie berkeras tak nak..
    Alhamdulillah lin..
    Aqilah still susu badan sepenuhnya..

    ReplyDelete
  3. Lin jangan stress...
    Sb bila stress otak tak leh nak signal produce susu.
    Jangan give up.tawakal apa yg mampu.
    Mintak doa pada tuhan murahkan rezeki baby.

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers