.:: pump manual pun leh jahanam... ganas sangat ker?? ::.

Huhuhu...

Sedih mengenangkan stock susu yang betul2 tinggal sikit.
Si tembam lin yang kedua ni, boleh tahan gak pelahapnya...
Patut tembam...
Budak lain minum 5 botol sehari kat umah BS.
Tapi, adeel tembam minum 7 botol sehari...
Adeeehhhhh... adeel...!



Nak tak nak, mummy kena bekalkan 7 botol.
Nak sekat, takut kang BS bagi air suam macam aritu.
Alasan dia, anak nangis je, bg air suam terus diam dan tidur.
So, BS assume baby lapar.

Da cakap banyak kali,
Kalau susu tak cukup, call la..
Bukan jauh sangat opis lin ngn umah dia pun...
huuhu nasib anak den la oiii...

Tengah semangat pump susu, almaklum la i da ada pump electric.
Walaupun bukan FS, tetap excited.
So, jadual mengepam pun keluar...
Bagus je kan..

Tapi, malangnya cik N terluka.
Bila di siasat balik, sebab guna suction kuat sangat...
Bila da terluka, anak nak nursing pun lin tkut nak bagi.
hhuhuhu
Tp sekarang da ok. Nasib ada minyak kelapa dara.
Kejap je da ok. So, mommies yang nursing bby tu,
standby la minyak ni ye. >>link<<


Bila da tahu, pump electric tu yang mendatangkan luka,
So, lin decide nak pakai manual je dlu.
Lin still setia dengan medela harmony.
Pakai dan pakai, tetiba sabtu ari tu tak leh pump plak.

Puas la lin mencari mana silap nya.
Apa yang xkena.
Still tak jumpa.
Pastu, masa dalam kereta pergi wedding sedara,
Tak tahan da cik B ni da penuh,
So try la pump gak.
Still tak boleh.

Bila lin bukak semua bahagian,
baru perasan ada koyakan kat bahagian dalam handle.
Acaner tu?? tak pasal2 kena marmet. Sakit. =(

Kekoyakkan sama macam gambar kat bawah. Tapi,
lin punya koyak lagi besar tau... uhuh 

http://kotakangkasa.blogspot.com/2009/10/medela-harmony-mayday.html

Bahagian E yang terkoyak

So arini google, cari ada jual spare part tak..
Alhamdulillah jumpa pun. So, boleh beli.
Buat masa ni, kena la guna electric tu.
Semoga xde kecederaan lagi.
=)
Kalau nak beli spare part tu leh pergi kat sini je... >>link<< 


Post a Comment

6 Comments

  1. Dulu masa pam sllu problem bahagian getah dalam tu..bila dia lari sikit mati angin masuk n xleh nak pam..anak kedua nnt igt nak try avent manual pulak..suka yg manual sbb boleh pam laju2 secepay mana yg kita nak..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker... lin pun kne cmtu gak... lin pun suka guna manual, lg2 kt opis, cepat settle

      Delete
  2. semoga terus berjaya menyusukan ye sis..
    semoga dipermudahkan utk sis..

    ReplyDelete
  3. lin, try survey spare part kt ajasu mybreastpumpshop dlm fb. afzan dulu pun mmg pernah koyak die punyer ape ntah pggl ni.

    ReplyDelete
  4. hebat la lin....meriah dengan susu...kenyang adeel

    ReplyDelete