.:: seronok dan selesa ber N.I.P ::.

Ok , lin nak kongsi lagi pasal NIP ataupun Nursing in public.

Dulu masa anak 1st, terkial kial nak susukan hafidh kat public.
Nak pakai shawl macam susah je, tertarik sana, tertarik sini.
Bila nak selak je, pandang kiri kanan dulu.
uhuhuh
Azab gak la nak NIP.

Bila hafidh da stop nursing, baru la lin ternampak orang jual nursing cover yang comel2 dan macam2 jenis.
Tapi harga memang boleh tahan gak la kan.
Tapi tak salah nak invest kalau benda tu boleh pakai dan bermanfaat.

So sejak pregnant lagi, lin memang da berhajat nak pakai Nursing Cover yang comel macam apron tu.
Memula rasa macam kelakar je.
Tapi, sangat practical. Walaupun orang tahu lin tengah nursing kan baby, tapi tak pe la kan.
As long dorang tak nampak aurat kita.
Bukan berdosa pun nak NIP.

Kalau kat kenduri kahwin, tetiba anak menangis nak susu nak buat camner?
mesti ada yang kata, kenapa masa dalam kereta b4 keluar tak susukan dulu?
Macam adeel kan, bila dalam kereta dia suka tidur.
Budak kalau tidur lin malas nak kejutkan.
Boleh la lin rehat2 kat dalam kereta...
Tapi, bila kereta stop je, dia bangun.
Tak kan nak susukan dia terus...
Tapi, kalau time tu dia da mintak, opkos la lin bagi.
Tapi kalau kita paksa, dia tak nak, kena la tunggu time dia nak susu.

Tengah2 sibuk tengok menu kat kenduri, sibuk la si adeel ni nak susu.
Nangis2 da pujuk pun nangis lagi.
Memang tahu dia nak susu.
Lin pun keluar kan Nursing cover, pakai dan terus susukan adeel.
Senang.

Orang pun xde nya nak pandang2.
Kalau pandang pun, tak de nya dorang tenung.
Kalau dorang tenung, tu something wrong somewhere...
ihihhi

Walaupun cuaca panas, tapi baby dalam NC tu, sejuk je.
So, bila kita beli NC kena make sure kain tu tak panas dan merimaskan...
Lin prefer cotton.



 Bila kita BF anak, mesti nak tengok dia kan... lemas ker? dapat tak susu tu?...
So, lin prefer NC macam ni.
Kadang2 sampai terlena adeel dalam tu.

Kalau ada mommies yang berkanan dengan NC macam ni, meh ramai2 terjah Arts Touch...
Banyak design cotton yang menarik. =)

Post a Comment

6 Comments

  1. comelnye..
    lin jual ek..
    leh diskaun? hehehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. memang comel tau. feeling macam kat umah je.. xpayah nak sorok2... boleh je tengok2 baby kat dalam tu

      Delete
  3. I pon ada nursing cover ala2 apron ni, kwn yg jahitkn..sampai ke korea i bawak..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih comel kan pkai cmtu. semua org th kita bf moms. hihihi

      Delete