.:: abam nak riadah untuk kuruskan badan ::.

Sejak beranak 2.. 
busy2 sangat... 
Nak bawak g playground pun tak ada masa....



Ayat poyo je...
Dulu masa hafidh sorang pun nak g playground xde masa...
:P 

Dlu preggy nak g tempat panas amat la malas...
Kalau boleh nak jalan tempat air cond je... 



Hari tu... 
Kami breakfast kat RAJU kat PJ tu..
Yang makan atas daun pisang tu...
Duduk bawah pokok...
Sebelum tu.. 
Kena rebut meja..
Orang ramai ya amat...
Laki den la teringin katanya nak makan kat situ...

Padahal makan roti canai je...
Rasa pun sama je..
Mungkin environment kot lain... 

Lepas kenyang kan perut...
D ajak balik...
Whatt??? 
balik??
no...no...

Alang2 da dekat ngn taman jaya..
Moh ler kita bawa debab2 kita riadah dulu..
Keluar gak la peluh si debab ni... 

Mainan pertama...

Buaian kuda... 
Ya ampun... badan beso...
hati kecik...
Penakut anak i u.... 
Siap mintak turun... 
Lari2 lagi... 

Lepas tu main gelongsor...
Yang ni keluar perangai poyo dia... 
D ajar naik guna tangga yang lebih selamat..
Dia sibuk nak naik tangga yang jarang2 tu... 
Yang  lebih selamat tak mo...
Poyo plak la anak i ni...
Ikut sapa tu?? 

2 mainan tu je yang dia main...
Itu pun penat menjaga..
Adeel plak sedap tidur kat perut mmy...
Senang ada mei tai ni...
Letak je, terus tidur...
Tak terasa berat pun. 
I love mei tai...
>> tetiba je kann <<


Post a Comment

7 Comments

  1. hoi samalah ngan mikhail semua takut.
    rasa nak marahhhhh je.
    nasib lah mak nye ni penyabo.
    ibu mithali lah katakan.
    ;P
    kahkahkah!

    ReplyDelete
  2. hahaha naurah ni semua benda tak takut. padahal diri tu kecik lg, ada hati nak panjat gelongsor org dewasa. sabar jelah.. Abam hafidh bukan takut kan tp pemalu la mama.. ekeke

    ReplyDelete
  3. haaha..saif plak awal2 je takut, pastu dia la jadik hero sume benda nak dipanjatnya main. aiihhh..

    ReplyDelete
  4. klu adik dah besar nie maunya adik plak kot ajar abang...hehehe

    ReplyDelete
  5. fayel skrang dah macam hafidh la petang weekend kena gi playground ..agaknya mmg dh smpi masa umurnya kan

    ReplyDelete
  6. nampak enjoy je tu...hehe

    ayish pulak semua benda x takot...susah jugak...haha

    ReplyDelete
  7. haha aisya pun tak takut... semua dia nak try. kita yang takut tengok

    ReplyDelete