kbba

Latest Posts

.:: Wekend - 131020 ::.

By 5:11 PM , ,

Susah nak lepak rumah bila wekend...
Asal wekend je, ada je activity luar...
Kadang2 tu, jemu gak. 
Ye la kerja rumah banyak... 
Kang da penat2 mengemas, kena siap2 keluar plak...
Nampak macam tak penat...
Tapi, penat ya amat...

Sebab tu bila pergi umah mak kat puchong
Terus jadi malas... 
Duduk je kat living...
jangan kata nak menolong kat dapur...
Menjenguk pun lin macam RAJIN je... 
=D 

Tapi...
Bila kat umah...
Lin la orang yang tak reti duduk diam...
Ada je kerja nak di buat...
Kalau da penat tu...
Ngan D sekali lin suruh buat kerja...
Baru adil...
Tapi dia selalu ngulorr...
Tidur kan Hafidh, dengan dia sekali tidur...
Lama plak tu...
T___T
Tak simpati ker kat i ni u.... 

Bila da siap ngemas baru la dapat rehat dengan selesa...
Penat tapi berbaloi... 

Tengok anak2 pun happy je... 
I love my apartment... 


Ok.
Last Sabtu aritu.. 
Lin beli la cat tuk pintu rumah...
Boring la tengok pintu tu...
Color kusam je...
Dari pindah, tak pernah bercat...
So, kitorang pun beli la cat warna gelap sikit...

Masa beli ni,
Lin duduk dalam kete je...
Serah kat D bulat2 (OOOOO)
Dia pun pilih warna kat bawah ni...
Hentap je la labu...
Kami ni 2-2 designer... 
Kang bangkak panjang hujah...
>_< 

Pastu kan...
Balik ingat dia cat terus...

non hado eh...
D kata esok la...
Then, lin pun jawap...
ok... esok pula kata minggu depan la..
minggu depan kata bulan depan la...
dan seterusnya...
kikkiki
#bilaisterimembebel

Alhamdulillah... 
Ahad, dia cat gak..
ingat bebelan jadi kenyataan tadi...
TQ D... 
:P 


Tapi 1 pintu je??? 
pintu yang selebihnya dia kata nanti...
T__T
Sabar je la....

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. kaann.. kadang bila isnin tu lemau je bukan malas sangat nak buat kerja.. tapi duk pikir kerja rumah yang tak pernah dapat siapkan betul2.. huhuhuhuhuu.. kadang pelik tgk org rumah kemas.. semua house chores siap.. dan masih sempat keluar jenjalan.. mana diorang dapat energy dan time.. huhu


    ReplyDelete
  2. haha btul2... bila dok rumah je tak senyap, adeeee je nak dibuat.hehehe.... tp keluar pulak bila balik mak ai.. penat sgt.

    ReplyDelete
  3. lawak la D tu lin, pintu lain biar dlu ye.. kiki lin bestnya weekend tak duk umah. Hana ni memanjang duk umah, kalo ayah naurah out station. sob2.

    ReplyDelete
  4. lawa la rumah:)
    nnt free singgahlah ke blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. lin rumah lawa...org ID kan...kombinasi 3 color putih merah hitam..moden

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers