.: cerita susu ibu ::.

Assalam...
Alhamdulillah da pun 6 month ++ susukan Harris adeel. 
Cabaran memang banyak. Macam yg lin pernah post before ni. 
Lin tak pergi jumpa Dr.  tp lin rasa susu lin drop sebab masalah hormon. 
Sebab period lin problem pas bersalin. 
Mungkin ada kaitan dengan ubat yg lin amik.

Setiap kali susu drop tu tandanya lin datang bulan. 
2 -3 hari selepas tu, baru susu meriah semula.
Kadang2 tu,  rasa macam tak happy je sebab period. 
Tapi, kalau tak period lagi haru... 
Tak pasal2 harris dapat adik pula nanti. :)
Biar la dalaman lin ni sembuh sepenuhnya. 
Bukannya menolak rezeki... 

Supplement lin hanya amik Shaklee alfalfa,  ferwhite (ferena) ,habatussauda dan minuman coklat + fenugreek.
Dan extra 1 lagi, pill tambah susu. 
Biasanya lin amik time susu drop.
Walaupun ada org kata pill tambah susu xelok, tapi ianya agak membantu. 
Orang tak mengandung pun boleh susukan anak. 
Ni kan pula kita yang mengandung dan bersalin. 
Tak salah untuk berusaha. 

Berkat sokongan kawan2 seangkatan, family lin, family in law... Dan my bff, my everything, hubby! Thanks. 
D la orang paling beria ia suh lin susukan Harris. 
Kalau lin terlupa pump, dia la yang ingatkan. 
Thanks hubs...! 

Sekarang, semuanya Alhamdulillah....
Dan lin tahu, susu tu ada...
Tak mau lagi fikir yang susu da tak ada. 


yang ni rasa coklat je.. xmanis pun...
ni je la lin mampu untuk harris ari2. alhamdulillah. cukup sampai 6 bulan
ni before harris demam aritu. tembamkan.
ni pulak bekalan ari2 g umah bs... pffttt...

Post a Comment

3 Comments

  1. alahmdulillah...best kan kalau dpt husband yg supportive...hehe...

    ReplyDelete
  2. Ya Ampun.bambam nya~~~~ geram! haih!

    ReplyDelete
  3. akak pun berusaha utk bf kan baby sehingga 2 tahun...moga susu banyak la

    ReplyDelete