Caringnya Abam Hafidh Aryan

As salam...

Mood Isnin pagi ni memang baik... 
Mungkin wekend hari tu sangat best...
Lepak kat rumah dengan suami dan anak2
Masak untuk dorang...
Jalan2 pergi playground bawa anak2..
Makan donut..
Wow.... sangat seronok...
I love my life~~~ 

Ok lin nak share story caring pasal abam ni. 

Malam Sabtu hari tu, 
Lin main2 gurau dengan Adik.
Pastu adik tarik rambut lin dengan kuat...
Pastu lin pura menangis dan jerit mintak tolong kat abam.

Masa tu abam tengah minum susu sebelah daddy dia. 
Abam datang kat lin 

ape??
atit la yan... adik wat mmy... (sambil show sad face kat abam.)

Pastu abam lap air mata lin yang mengalir sebab tahan sakit. 
Sakit tau adik tarik rambut.
Kuat si kecik ni. 

Lepas adik lepas kan rambut lin...
Lin tunjuk kat abam rambut sakit...
Then dia pegang kepala sambil gosok2 kepala lin. 
huh... touching mmy tau. 
Pastu lin bagitahu dia lagi... 
Adik buat mmy.
Dia pergi kat adik, sambil lepuk tangan adik dia.
Tapi!!! 
very2 slow ok.
Macam acah2 gitu.
Alo2 baiknya hati abam... 

Next story masa lin nak sidai baju. 
Masa sibuk kat area laundry keluarkan baju dari mesin,
Abam duk main balang2 yang ada kat situ.
Da larang main gak. 
Malas la nak marah lagi. 
Biarkan je. 

Then, tetiba dengar suara adik menangis.. 

Ma... adik... (sambil tunjuk arah bilik)
Ha... g tengok adik...

Masa tu kat tangan dia sibuk pegang balang. 
Da half way nak g tengok adik,
Patah balik, simpang balang...
Then, lari2 pergi bilik adik.

Tak sampai seminit tetiba dia datang balik..
Sambung main. 
 Sebab daddy dia da g tengok adik. 

Huh... bijak da... 
Da pandai tunjuk caring kat adik.
Da pandai sakat adik...
Da pandai nak dukong adik..
DAN
Da pandai selak baju nak susu kan adik... 

Apa kita buat...
Dia akan ikut. 
So, pasni mummy ngn daddy da kena control perangai buruk depan anak...
kang tak pasal2 dia tiru plak. 

 

 
My son...
My Hero...
My soul...
My heart...
My everything....
mumy dady love u son...
forever love.

Post a Comment

1 Comments