.:: Klinik pakar kanak2 Dr.saiful ::.

As salam... 
Ni nak story pasal Muhammad Harris Adeel dan Klinik pakar yang best tu.
Lepas harris keluar hospital haritu, demam dia datang semula.
Risau sangat. 
Pihak hospital tak bekalkan ubat untuk standby pun.
SIL suruh bawak jumpa ustaz.
Sebab da lama sangat sakit Harris xbaik baik lagi kan.
So kami pun pergi la darul syifa kat bangi tu.
Alhamdulillah demam Harris memang recover lepas tu.
Tapi, malangnya batuk still berbaki.
Dan paling sedih, tetiba baru perasan bebird Harris ada nanah.
Tak senang duduk da lin.
Serius ke tak ni?
Mulala lin da fikir macam2.
Tapi kalau ada nanah takut macam ada penyakit pula.
Biasala, lin memang suka fikir yang bukan2. 

Lin pun decide nak bawa Harris pergi klinik pakar. 
Kalau pergi klinik biasa takut doctor service tak bagus.
So lin Google Klinik pakar area cheras. 
Mostly Chinese doctornya.
Lin nk try Dr melayu. 

Cari2 jumpa kt Sg long.
Klinik pakar kanak kanak Dr saiful.
Lin dengan d pun Google la cari kat mana klinik tu.
Puas cari, tak dapat alamat lengkap.
Cuma tulis kat sg.long.
Kami tekad nak pergi je. 
Cari sendiri.
Tapi tak jumpa.
Bila call Klinik mintak landmark baru la jumpa.

Bagus tau service kat sini.
Penerangan Dr. tu sangat detail dan faham.
Tak ada istilah amik mudah. 
Itu dari segi 1st impression kat Dr. ni la.. 

Orang nya pun banyak cakap. 
Bila di tanya jawapan agak memuaskan hati. 
Terus kami decide nak jadikan klinik panel keluarga AA ni..
Boleh gitu? 

Ok la... 
Kalau yang berdekatan dengan area ni, nak try kat klinik ni, boleh la cuba.
Klinik ni tepi jalan besar. 
Sebelah dengan kedai perabot. 


Post a Comment

3 Comments

  1. tula..ada setengah klinik ni servis teruk..pastu byr plak mahal...huhu..
    semoga harris cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  2. panel apa eh ada sini..rasa panel sy takde

    ReplyDelete
  3. kalau bole memang nak yg terbaik utk anak2 kan, harap harris sihat sepenuhnya ye

    ReplyDelete