kbba

Latest Posts

alhamdulillah.. rezeki dari Allah...

By 10:30 AM

As salam....

Orang kata...

"susah susah dahulu.... senang senang kemudian... "

Ye memang betul.
Lama da lin cuba untuk belajar2 untuk berbusiness...
Bukan apa, nak cari duit poket.
Kalau gaji tu, da tetap hutang piutang tunggu masa untuk bayar...
So, kalau ada duit sipi tu, leh la makan chiken chop bila tengah bulan.
Hahahah...

"kalau da memang itu rezeki kita, tak kemana..."

kata orang lagi...
Itu yang lin pegang.
Baru2 ni, lin try nasib hantar puding trifle kat cafe college ni.
Alhamdulillah...
Sedap katanya...
Berbunga bungala hati ni...
Orang puji la katakan.


So, nextnya lin tambah bilangan puding tu...
dari 25pcs ke 50 pcs.
Lin hantar on wekend je.
Jauh college tu.
Memang tak boleh hantar hari2.
Melainkan da tak kerja kan.

Tapi tak berbaloi la nak berhenti semata mata nak hantar puding trifle ni.
Orang bukan makan hari2 kan.

"sekali rasa mesti nak lagi.. "

Haa... tu dia...
Kan lately ni lin rajin sangat buat Cheesekut...
Pastu siap bekalkan D bawak g opis dia..
Dia pun menjamah bersama kawan2...
Tuppp...tupp..
Ada orang nak order da....
Alhamdulillah...
Rezeki Allah bagi.
Jangan hampakan orang, kita buat je apa yang termampu.

Dann.. dan...
Cafe yang lin hantar trifle tu pun suh hantar cheesekut gak.
Tapi dalam portion yang kecik2.
Senang student nak beli...
Syukur...

Rezeki Arts Touch pula slow2 makin berkembang...
Lin tak pandai sangat berniaga ni...
Tapi...
Cuba2 nasib je...
Semoga makin murah rezeki ni...
Lin tak nak jadi kaya...
Cukup la bersederhana...
Cukup la andai dapat hidup selesa...

Doakan lin ye kengkawan...
Jangan lupa like page kita... Artstouch

" Adat periuk berkerak, adat lesung berdedak... "


Owh.. sebelum terlupa...
Lin ada tip sikit untuk murah rezeki...
Cuba amalkan... zikir ni.
Tak kira dimana mana...
Bila bila masa...
Insyaallah...
Allah akan lapangkan rezeki kita.
Nak lebih lagi??
Jangan tinggal solat sunat Dhuha.
Yang ni lin belum amal kan lagi.
Insyaallah..soon...
Doakan lin. 


"Ar razzaq... "




 " Ya hayyu... ya qayyum... "



You Might Also Like

3 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers