Bebel petang...

As salam...

Lama kan tak update...
Eh... ada orang kesah ker?
Perasan je ko lin...
Sedih... T_T

Ermm...
Tak pe, as long ada tempat nak luah.
Sorry ye blog..
Tuan mu busy baca novel.
Kan haritu baru beli few book kat UCSI ni...
Sekarang time mengatamkan buku la...

Novel ni ada baik buruk nya.
Baiknya kita amik pengajaran...
Buruknya kita jadikan sempadan.
Macam da biasa dengar kan..
hohoho
Ok. aku tak pandai bermadah pujangga.
TITIK.

Sebenarnya bagi lin, novel banyak bantu lin dalam perhubungan rumah tangga.
Bukan menghancurkan...
Malah membantu.
Memang ada orang kata, novel tu angan2 je tinggi.
Cerita tipu.

Yes!
Memang tipu.
Tapi, kenapa kita tak amik yang baik2.
Let say kata novel tu cerita pasal KECERANGAN.
Sebab apa jadi benda tu?
Macam mana cara mengatasi benda tu.
Itu yang kita kena amik tahu.
Kadang2 idea dari penulis ni memang creative.
Thumb up!!

Dan sebab novel la lin rasa lin kearah +ve.
Dari segi hubungan suami isteri
Dari segi hubungan dengan Allah
Family... semuanya la...
Kadang2 penulis ni mengingatkan kita yang da terlalai dan terlupa.
Serius.. betul ni. Tak tipu...
Huhuhu

OK
yang buruknya...
Kalau kita da baca susah nak stop
Kalau da baca, semua kerja tak menjadi.
Burok beno perangai.

Tapi, alhamdulillah...
Suami lin tak kesah.
Tapi, jangan mengadap sampai tak hirau dia.
Kang dia JELING..
hohoho
Pas da jeling, I tersipu sipu tutup buku.
>_<

Lin akan guna kesempatan tidurkan anak untuk baca buku...
Sambil buai dia, lin membaca.
Sambil teman hafidh & D tengok TV lin membaca.
Sambil tunggu D tidurkan Hafidh, lin membaca.
Sambil tunggu D amik lin kat opis, lin membaca.
Waktu lain, memang tak done nak baca.
Syukur...
Semua ni  nikmat untuk lin...

Ok da abis bebel.
Bye!

Post a Comment

3 Comments

  1. hi allene.. singgah sini blogwalking..hehe..salam perkenalan ye..dah lama nida xaktif blogwalking, sekarang baru merajinkan diri..hehe..

    ReplyDelete
  2. nik dulu konon nak buat gitulah.. takboleh. sufiyyah suruh katup bukuteman die main.

    last2 novel terbiar..

    bila nik marathonnovel?
    bila preggy..kat opis.. marathon sorang2.. keje dah kurang kan =P

    ReplyDelete
  3. hihi.. lya pon sama la lin,
    mmg jrg2 jugak update blog n bw... huhu, kekangan masa..
    lya pon suka baca novel tau...

    ReplyDelete