kbba

Latest Posts

Errmmm... tak perasan ke perasaan ni???

By 5:37 PM

As salam...

Owh.. lately ni mood ngengade sikit.
Entah la labu....



google pinjam icon sad face ni ye.







Masssage ni tak di tuju kan kat sesiapa ye.
Please jangan da terasa dan terus tak nak berkawan dengan lin.
Lin cuma nak share perasaan ni je.

Perasaan ni timbul sejak last week.
Alhamdulillah... last week banyak order lin dapat untuk cheesekut.
Seriusly lin tak pernah terlintas nak berniaga cheesekut ni.
Tapi tu la, bila lin suka buat, ada plak kawan2 nak order
Alang2 da jual sikit tu, tanya la kwan2 lagi siapa yang nak.
Ramai nak mencuba... alhamdulillah...

Dapat plak idea nak hantar cheesekut ke cafe SIL.
Alhamdulillah sambutan memang terbaik.
Tapi untung tak seberapa pun.
Sebab jual kat cafe tu, kena murah2 je.
Student selalu complaint kalau mahal.
Lin tak kesah.
Asal enjoy...dan dapat la sikit2 duit poket tu.
Hubby pun selalu positivekan lin.

Bila ada kawan2 tanya resepi,
Tak loket pun lin nak share.
Lin tahu, banyak lagi resepi versi lain ada kat internet ni.
Bila ada kawan2 whatsapp tanya macam2,
lin jawap dengan jujur. tak ada niat nak pekena kawan.
Siap tanya brand apa, mana nak cari, berapa harga jual.
Serius, bagi lin ... lin fikir kalau kita tolong kita dapat pahala.
Dan lin tak mintak apa2 balasan pun...
Cuma...




























TERIMA KASIH!


tu je yang lin nak.


Ada gak la kawan2 yang tanya pastu say thank you...
Sampai sanggup nak belanja...
TQ sbb bagi idea di berbusiness...
Seriusly lin happy bila orang happy.

Tapi, ada gak yang da tanya, terus diam...

contoh la ye...
Dia tanya harga lin jual berapa...
Then lin jawap.
Sebab memang dalam meniaga online lin tak pernah sorok harga...
Tengok je page Arts Touch tu, semua barang ada harga.
Tapi ada gak la tulis, "PM harga"
Tu yang tak faham...

Yang lin sedih tu, bila da bagitahu, senyap macam tu je.
At least balas la... "tq"
tu je. 2 huruf kot.
Mungkin dia fikir kita nak caras business dia kot.
Entah la... sedih gak.
Tak pernah kot lin nak caras business sesiapa.
Atau mungkin tak sempat nak balas...

Kita manusia kan..
Tak lari dari buat kesilapan...
Pada lin, lin boleh buat tak tahu je la...
Malas nak amik pusing.

Cuma lin mintak, jangan la ingat lin nak halang rezeki kawan2.
Lin tak ada niat.
Rezeki masing2.
Rajin kita, banyak la rezeki masuk...
Lin pun rasa bersalah gak.
Sebab ada jugak la kawan2 yang jual cheesekut.
Sebaik mungkin lin elak amik customer dia...
Ala.. lin pun jual kat member2 je...
Kalau ada orang luar tu pun member rekemen kan...


Terima kasih ye...
Sudi bagi peluang untuk lin berbusiness cheesekut ni...
berbusiness puding...
Terima kasih customer yang sudi beli dan bagi feedback yang membuatkan lin nak lompat bintang.
Terima kasih kat my back bone gak. tolong buat cheesekut sama2...

Malam ni kena tolong buat lagi.. jangan ngelat ye D.
Love u... my baby!


You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. lin ni lumrah berniaga..jangan give up ye...kakmi bisnes bra pun dah biasa kerenah manusia..huhu..tp ku telan ...nak cari duit lebih kan

    ReplyDelete
  2. jgn sedih.. meniaga macam tu lah..
    mcm lin mmg meniaga brg makan mcm ni
    nik meniaga servis.
    kita letak harga.. depa survey pastu caras.
    agi sedih
    tp nik positiv.
    rezeki dari Allah
    Kuat kita usaha
    InsyaAllah

    Lagipun kita kan nak KEBERKATAN rezeki
    bukan nilaian wang =)

    tak moh sedih2
    =)

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan Lin :)

    Cari info tentang cheesekut, sampai ke blog Lin. Terima kasih atas info yang dikongsikan. Kalau Lin tak keberatan boleh kongsikan resepi cheesekut tu? :)

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers