kbba

Latest Posts

Resepi Biskut baby

By 2:13 PM ,

As Salam 

Akhirnya... 

Ku curi gak masa untuk meng"up"kan resepi ini. 
Masa pos kat IG aritu, ada la few kawan mintak resepi... 
Actually banyak je kalau kita google. 
Tapi, bila ada member yang buat, lagi senang kot untuk kita bertanya itu ini... 

So, 
Special for my lovely fren. 
Here is the recipe.

Simple je... 

Bahan: 

2-3 sudu besar Unsalted butter
1 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung atta (tepung buat capati)
Sedikit oat/nestum/puree buahan/FM

Cara2nya: 

Pukul  butter sehingga kembang
Masuk kan tepung jagung + atta sedikit demi sedikit
Kemudian masukkan oat/nestum/puree/FM

Uli sehingga menjadi doh dan kemudian terapkan.
Bakar pada suhu 120c 15 minit.
Sejukkan before kita masukkan dalam bekas.


Cadangan hidangan untuk baby tak ada gigi: 

Masukkan beberapa keping biskut dalam mangkuk.
Campur kan dengan FM + air suam.
Bancuh sehingga hancur.
Then, suap. Siap!

Harris love this biskut so much! 
Cuma mummy dia je bercinta nak baking untuk dia. 


You Might Also Like

13 leave a massage here...

  1. Naila jarang suka ape yg mama die masak...sobsobbsss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala naila ni... cian mummy dia . meh dtg umah untie, untie suap...

      Delete
  2. sedapnya...i dah lama x baking utk ayish sbb dia dah makan apa yg i mkn...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu baya ayish ni, lin pun tak baking lagi da nana... wakakak... makn je chipmore.. muahahah

      Delete
  3. greats idea la.. jd xperlu lg beli ruski..
    lg berkat dari air tgn ibu

    ReplyDelete
  4. ni jadi lah kan.. tak keras ke ape kan.. huhu.. sbb byk resipi yang org claim as rezipi biskut baby tapi keras mcm hape.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul... susah gak nak cari yg betul2 rapuh. nasib jumpa resepi ni

      Delete
  5. rajinnya mummy buatkan biskut...anak kita dah besar makan jer apa kita makan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. khai, klu harris da besar nnt lin pun mlas da buat benda ni. ihhihi

      Delete
  6. tq share resepi ni! memang tgh cari.. hehe.. jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  7. Tq for sharing.. Buleh try ni

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers