kbba

Latest Posts

Bila air kena catu... apa yang kita catu?

By 4:09 PM , ,

As salam...

Wahh.... umah kami tak ada air.
Ingatkan kami boleh survive la kan.. .
Sebab da buat stok air 1 tong besar.
Besen kecik2 semua da tadah air.

Korang rasa berapa lama leh tahan?
Sekejap je oiiit...
Dalam 2 hari, air da tinggal setengah tong.
Nak minum air kena catu...
Nak kencing catu gak...
Nak membuang pun aku catu gak...
Kang banyak pakai air tuk flush!!

Stress gak bila tak ada air ni kan.

Hari Ahad aritu, kami berkampung di Puchong.
Syukur.. mak ada dekat.
Kalau tak, ke Muar la kami.
Balik umah MIL.

Lin siap angkut semua baju kotor...
Basuh kat umah mak.
Fuhh.. lega untuk hari ahad.

Tapi tuk hari ni, dan seterusnya macam mana?
Pagi ni ada lagi la air untuk mandi.
Tapi D dengan gentleman nya tak mandi.
Mandi kat opis katanya.
Siap bawak shampoo + towel.
Tapi D tak mandi pun best bau dia..
Hahahah...
Tapi, kalau lin tak boleh.
Lin sendiri tak leh bau badan ni tak mandi.
Pengsan sebab bau badan sendiri je nanti.
Rimas.!

So lin plan nak duduk umah mak la this week.
Tapi tak voice out kat D lagi.
Agak2 dia ok tak?
Jumaat ni da nak ke Perak.
Harap2 perak tak catu air la..
Kalau catu, kena g tioman la..
Heheheh. mandi laut...

So far anak2 ok je.
Mandi pun kena catu sikit la.
Lagi si Hafidh tu. Dia kan diva air.
Pantang tengok air...
Tergedik gedik je.
Sekarang, nak mandi 2 gayong je ye nak.
Lebih tak boleh.
Da la dia kena sembelit.
Aduhh.... nak berak punya la susah.
Pastu nak cuci pun seksa je...
Buang air je lebih.

Apa2 pun...
Syukur... walaupun air kena catu... itu ujian dari Allah untuk kita.
Jom baca doa ni. Semoga hujan turun memberi rahmat.



Selain tu... untuk urusan hari2 kita... semoga Allah permudahkan urusan untuk kita tanpa air..
Jom baca ni. Insya Allah... Allah sentiasa bersama hambanya.



Ok bai.

Ingat.. setiap ujian, ada hikmahnya.
To isteri Mr.R
Dont worry. Kalau Jodoh tak kemana.
Yang penting kita berdoa.
*tetibajeakukan*

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Alhamdulillah..hujam dh turun area melati ni..syukut

    ReplyDelete
  2. Dear....bertabah ye banyak2...mmg ini ujian Allah...itu baru air...semalam jerebu teruk melanda...pastu Allah turunkan hujan...alhamdulilah...setakat ini Umi Qi masih ada lg air di salurkan...ntah bila akan diduga belum tahu...apa2 kena berjaga2 kan dear

    ReplyDelete
  3. mmg susah kalau xde air dgn anak kecik..

    maybe nik catu pakai baju.. kurang baju kotor.. kurang basuh hehehhehe. kan musim panas. berlenggeng jea semua =)

    ReplyDelete
  4. dugaan.
    mmg susah klu xd air ni. tpi bukan selalu ye dok, jadi enjoi2 jek la.. hehe.

    ReplyDelete
  5. diharap hujan akan turun lg lepas ni

    ReplyDelete
  6. aku pon.nasib ada opis ni lin.mandi sini.harini basuh botol anak kat sini =(

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers