kbba

Latest Posts

Apa ada di Lumut, Tanjung Malim dan Teluk Batik

By 9:39 AM , , ,

As salam...

Ok mood nak continue cerita kat Perak pula hari ni. Sayang pula gambar ada dalam HP tapi cerita tak ada kat blog kan. Kot2 adaa yang google2 cari info apa yang ada kat sini. So, boleh la lin share sikit2.

Rentetan dari cerita pangkor sebelum ni. >>link<<
Pagi tu, lin dengan FIL sibuk duk fikir nak makan apa area sini. MIL pula bagi cadangan cari makanan tempatan. Orang perak sarapan apa yek? Aku pun tak tahu.
So masa dorang semua duk fikir nak makan apa, makan kat mana... Lin sibuk uruskan anak2.
Bagi makan. tukar baju pampers. Kang da keluar, entah bila la balik nya. Baju pergi kenduri pun tak iron lagi ni. Huhuhu...

Tapi, semua tak tahu dan tak ada idea. Tetiba dorang kata, keluar je la. Jalan2 cari kedai mana ada kita singgah je. Jalan punya jalan kami choose kedai ni. Kedai biasa je. Ada nasi lemak, roti canai, laksa... Harga pun ok.

Lepas makan, MIL request nak pergi teluk batik. Memang dekat je pun tempatnya. So, kitorang pun zass ke sana. Redah je, dengan tak mandinya. Sungguh tak selesa. Nak buat camner, ikut orang kan. Ikut kan aja la. Lagi pun yang cium bau masam ni, laki aku je. wakakaka....

Sampai sana, jalan2 tepi pantai. Tapi!!! Hafidh pula buat perangai. Nak tidur ke budak ni. uhuhuh
Tak mahu jalan. Nak mintak dukung pulak. Ala.. da la badan tu sihat. Penat nak oii.. Sakit pinggang mummy. Daddy da dukung harris. Parking dengan pantai jauh jugak la nak berjalannya.
Dah sampai pantai pun bantai menangis lagi .waaaa... Mummy pun nak menangis jugak.



Dah puas jalan2 tepi pantai, moh la balik. Tengah hari nanti da start kenduri. Tapi tetiba dapat call.
Sedara mara yang lain ada kat lumut. Moh la kita ke lumut...
Me, What??? aku tak mandi lagi. Sungguh da sangat tak selesa ni. FIL memang kaki jalan sungguh. uhuhuh. Ikut kan je. Layan... Anak2 pun da start meragam. Nak tidur.

Sampai kat lumut. Bermula tragedi untuk keberapa kali tahun ni pun tak tahu la. Semangat aku nak cucuk duit kat atm. Kad kena telan pula. Bala betul. Nak menangis tau. Stress tetiba. Camner nak shopping... waaaa.... nangis sambil hentak2 kaki.

Call Maybank centre tak angkat2 pun phone. Memang lagi hangin la. Masa call tu, tetiba je lin tanya D. Eh.. HP mummy mana? Laki aku buat muka stress macam nak telan aku. Kat telinga tu apa??
Ok, nampak sangat aku da weng.. weng...

Sekali terus dapat idea. Transfer semua duit kat D. Ha... Nasib baik sekarang internet dihujung jari. Terus transfer. Boleh shopping. Lalalal.


Sambung la shopping ikan bilis, sotong kering, ikan masin. Urrmmm... cukup la kot. Lin ni bukan masak sangat pun.

Settle je, zasss... balik rumah mandi, siap2 kan anak. Nak pergi kenduri kena cantik2 wangi2... kang kecian laki aku selekeh je bini nya.. wakakak...

Sampai je kenduri, anak pun da mengamuk mengantuk nak tidur. Lin gilir2 makan dengan D. Harris da selamat sampai London. Hafidh blum lagi. Tunggu la sikit masa lagi. Buat perangai la tu. Sebab mengantuk. 

Start da perangai dia... urrmmmm
kena mrah dengan mummy singa dia.
Before teruskan perjalanan ke pangkor, solat dulu. Tengok Harris baik je... hoho
Ok. itu je. tak ada membantu pun. hohoho Bye.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. geram kan kalau bw anak jln2 lepas tu meragam mood kita pun terus weng weng..hihihih

    ReplyDelete
  2. sume orang update holiday2 ni..jeles nya..

    ReplyDelete
  3. Sonok yer holidayyyy....sonok tgk pantai kan...best yer...umi Qi mmg suka tgk panorama di pantai :D

    ReplyDelete
  4. Memula akk baca psl kad kena telan tuh..akk yg stress..haha

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers